Kurioosum: kolmandik britte ei usu selle armastatud reisisihtkoha olemasollu

Elina Roosaar
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Peaaegu kolmandik britte on arvamusel, et Lapimaa näol on tegemist väljamõeldud kohaga.

Reisikorraldaja TUI viis läbi uuringu 2000 Suubritannia täiskasvanu seas. Lisaks sellele, et paljud britid ei usu Lapimaa olemasollu, selgus ka, et üks kümnest britist arvab, et Lapimaa hõlmab Islandit ja Gröönimaad. Samas usub viiendik küsitletutest, et Lapimaa on omaette riik. Segadust tekitavad ka Transilvaania, Jõulusaar ja Lihavõttesaar, vahendab Daily Mail.

Samal ajal arvab tervelt 7%, et Harry Potteri raamatute seeriast tuntud Sigatüüka nõiduse- ja võlukunstikool eksisteerib päriselt. 6% küsitletutest aga usub, et Batmani kodulinn Gotham City on päris linn. 

Üks kümnest britist tunnistab, et on pidanud häbenema, kuna üritas broneerida reisi sihtkohta, mida tegelikult ei eksisteerigi. «Fantaasiamaailmad haaravad meid nii endasse, et lõpuks võimegi hakata arvama, et need kohad on ka päriselt olemas,» selgitas TUI esindaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles