Põrgulik lend: reisijad istuvad nagu saunas, sest lennukis on 50 kraadi

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Yuri Smityuk / Yuri Smityuk / Scanpix

Tolmatševo lennujaamast väljunud S7 Airlinesi lennukis olid äärmuslikud temperatuurid. Reisijad kogesid nii väljakannatamatut kuumust kui ka ekstreemselt jäist temperatuuri.

Enne lennukisse pääsemist ootasid inimesed õues –25 kraadi käes, kuid lõpuks lennukisse pääsedes ei oodanud neid samuti kaugeltki meeldiv üllatus.

Reisijate sõnul oli lennukis ligikaudu 50 soojakraadi ja tekkis tunne, nagu oleks astunud sauna. Laulja Vladimir Shakhrin ütles, et kui ta pani oma käe konditsioneeri ava juurde, siis tundus nagu sealt tulev õhk lausa keeb.

Inimesed hakkasid oma pahameelt väljendama, kui lennuk oli veel maa peal. Kõige hullem oli Shakhrini sõnul see, et lennukis oli tugev kärsahais, tundus nagu juhtmed kärssaks sellest kuumusest.

«Inimesed olid marus, sest kogu olukord tundus ohtlik. Nad hakkasid nõudma, et tahavad lennukist maha. Inimesed kartsid lennata sellise lennukiga, mis ei ole töökorras,» sõnas Shakhrin.

Shakhrin ja teised inimesed nõudsid, et piloot tuleks kokpitist välja. Piloot tuligi ja selgitas, et olukord ei ole riskantne, probleem olevat konditsioneeris, mis saab õhku tõustes korda. Tegelikult ei saanud õhku tõustes midagi korda.

Õhku tõustes temperatuur küll langes, kuid siis jälle tõusis drastiliselt. Shakhrin ütles, et terve reisi aja oli kas meeletult kuum või meeletult külm ning inimesed tundsid ennast pardal halvasti.

Lennusaatja ütles ühele reisijale, et ta on selle lennukiga varemgi lennanud ning ka siis oli sama probleem, kirjutab Mirror.

Lend kestis kaks tundi, maandudes Jekaterinburgis. Kõiki asjaolusid arvestades alustatakse tõenäoliselt kriminaalmenetlust. S7 esindaja Anna Bazhina sõnul teevad spetsialistid selle nimel tööd, et probleemiallikas välja selgitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles