Rooma enam nalja ei mõista: vallatud turistid seisavad silmitsi kopsakate trahvidega

Elina Roosaar
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Fabrice Michaudeau / PantherMedia / Fabrice Michaudeau / Scanpix

Rooma kehtestas linnas korra haldamiseks karmid reeglid, millest üleastumine võib kaasa tuua kopsaka trahvi.

Rooma linnapea, Virginia Raggi andis teada, et uued reeglid kehtestati elukvaliteedi tagamiseks linnas. Reeglid on peamiselt seotud alkoholi müügi ja tarbimisega teatud piirkondades ning neist üleastujaid ootavad kopsakad trahvid, vahendab Lonely Planet.

Poed ja müügiautomaadid ei või enam alkoholi müüa kella kümnest õhtul kuni kella seitsmeni hommikul. Pärast kella kümmet õhtul on avalikes kohtades keelatud klaasanumast alkoholi joomine, pärast kella ühtteist on keelatud alkoholi joomine igasugusest anumast. Ööklubides võib alkoholi müüa ainult kuni kella kaheni öösel.

Lisaks on keelatud vaatamisväärsuste kahjustamine. Keeld hõlmab ka söömist ja joomist vaatamisväärsuste juures ning purskkaevudesse hüppamist.

Reeglite kehtestamine peaks taltsutama turiste, kes aeg-ajalt liiga ülemeelikuks muutuvad. Alles hiljuti läks kaks turisti Trevi purskkaevu juures kaklema parima koha pärast, kus endleid teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles