Käes on festivalide aeg: vaata järele, millised põnevad sündmused sel nädalavahetusel toimuvad

Elina Roosaar
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Black Nights Film Festival

Käesoleva nädalavahetuse sündmuste seas leidub midagi igale maitsele. Panime teie jaoks kokku nimekirja kõige erilisematest festivalidest, mis üle Eesti aset leiavad.

Põhjamaade nädal 2018
Kus: Ida-Virumaa
Mis: Neljandat korda toimuv Põhjamaade nädal on festival, mis pakub taaskord mitmekesist kava lastele ja täiskasvanuile: näitusi, filme, teemakohtumisi ja -arutelusid ning põnevaid kogemusi, Soome saunast Põhjala toiduni. 
Millal: 12.–17.11.2018

Porikuu festival Loode-Eestis
Kus: Padise küla, Loode-Eesti külad ja talud
Mis: Porikuu festival on Loode-Eestis oktoobris ja novembris toimuv festival, mis koondab erineva iseloomuga sündmused – nii süvakultuuri (klassikalise muusika kontserdid, teatrietendused), spordi (orienteerumised vms), toidukultuuri, ajaloo, rahvakultuuri ja ka lihtsalt külakultuuri ja meelelahutuse valdkonnast.
Millal: 06.10–24.11.2018

Tartu Valgusfestival
Kus: Tartu
Mis: Tartu Valgusfestival ehk TAVA on terviklik, rahvusvaheline, valdkondi ühendav valgus- ja valgustuskunsti festival. TAVA programmi moodustavad rahvusvahelised töötoad, väliruumi installatsioonid, konverents, valgusmess ja sisenäitused. TAVA keskendub Tartu vanalinnale, mis muutub oktoobri viimasel nädalal Valgusmaailmaks. Omapärased ja ainukordsed installatsioonid meelitavad publikut kargetel sügisõhtutel vabaõhu kunsti nautima.
Millal: 20.10–20.11.2018

Pimedate Ööde Filmifestival (PÖFF)
Kus: Tallinn, Tartu
Mis: A-klassi kuuluv Pimedate Ööde filmifestival meelitab igal aastal Tallinna üle 1200 filmindustegelase ja ajakirjaniku, lisaks arvukalt filmisõpru nii Eestist kui ka välisriikidest. PÖFFi ja tema kahe kärgfestivali, Just Film ja PÖFF Shorts, programm koosneb rohkem kui 600 filmist ning rohketest eriüritustest, mis muudavad pimedad ööd säravaks filmipeoks.
Millal: 16.11–02.12.2018

Pärnu Kitarripäevad
Kus: Pärnu maakond, Pärnu linn
Mis: Pärnu kitarripäevade eesmärgiks on elavdada kitarrimängu Pärnu linnas ja maakonnas, pakkudes esinemisvõimalust erinevate oskustega kitarristidele. Soovime koondada erinevaid kitarriste, luues seeläbi uusi algatusi ja koostöövõimalusi. Sõltumata vanusest ja kitarrimängu oskusest on Pärnu kitarripäevadele oodatud erinevate muusikaliste eelistustega kitarristid (hobikitarristid, klassikalised kitarrimängijad, rütmimuusika kitarristid, laulvad kitarristid, basskitarristid, kitarriansamblid).
Millal: 17.11–18.11.2018

Narva Talvelahing
Kus: Narva linnus
Mis: Rahvusvaheline ajaloofestival koondab Narva linnuse õuele sõjaajalooklubid kogu Põhja-Euroopast. Novembris linnuse hoovi rajatud telklaagrisse kogunevad Peeter I ja Karl XII aegseid mundreid kandvad sõjamehed, et pidada uuesti maha ajalooline Vene ja Rootsi vaheline Põhjasõja lahing.
Millal: 17.11.2018 kl 12.00–17.00

PÖFFi noorte- ja lastefilmide festival Just Film
Kus: Tallinn
Mis: See on Tallinna Pimedate Ööde Filmifestivali laste- ja noortefilmide alafestival, mis toimub igal aastal novembris sarnaselt PÖFFi põhiprogrammiga ja koosneb võistlus- ning eriprogrammidest. Näitamisele tulevad filmid, mida ka kõige suurem filmisõber igapäevaselt naljalt näha ei saa. Mõni neist ajab nutma, mõni naerma, mõni muudab elu. Midagi suupärast leiab igas vanuses kinokülaline. Festivalil linastub igal aastal umbes 50 filmi ning oma publikuarvu juures on Just Filmist tänaseks saanud Eesti üks suuremaid laste- ja noorteüritusi.
Millal: 16.11–02.12.2018

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles