Ainulaadse Preeriakoja edulugu: brittidel soovitatakse indiaanirahvaste elu avastama tulla Eestisse

Elina Roosaar
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elis Hiob

Märjamaal, Kasari jõe lätetel asub omanäoline kaheksa püstkojaga indiaaniküla, mis kutsub üles maad kuulama ja skalpi tuulutama. Preeriakoda leidis hiljuti äramainimist ka Briti väljaandes The Guardian.

The Guardian lisas Preeriakoja kahepäevase räätsamatka, mis hõlmab endas ka püstkojas ööbimist, eriliste ja taskukohaste talvepuhkuste nimekirja.

Läheneval pühadeajal pakub Preeriakoda kõigile huvilistele põnevat räätsamatka nimega «Kuusele külla», mille käigus ehitakse ürgses laanes üks väike metsakuusk koos kaasa võetud hea ja paremaga. Lisaks kuuleb põnevaid kuusepuuga seotud legende ja uskumusi nii meie kui indiaanlaste juures.

Loodusega suhestumiseks pakub Preeriakoda huvilistele veel nii mõndagi: seiklushimulistel on võimalik ette võtta näiteks kahepäevane nomaadirännak või kolm päeva ja kaks ööd vältav visioonirännak.

Nägemus või mõistmine võib neil üksiolemise tundidel teieni tulla nii võimsalt ja selgelt, et sellele järgneb ka võimas hoog ja kindlameelsus nägemusest lähtuvate muudatuste elluviimiseks, muljetab üks visioonirännakul osalenu.

Oma peamist sihtgruppi Preeriakoja pealik ja indiaaniküla ülesehitaja Marko Aleksejev väga täpselt määratleda ei oska. Eelkõige on pakutavad teenused mõeldud linnainimestele, kes on loodusest veidi kaugeks jäänud. Üsna sageli osalevad matkadel erinevate noorteorganisatsioonide liikmed ja ka kooliõpilased.

Kui mees sai teada, et The Guardian julgustab britte Preeriakoda avastama tulema, oli ta esialgu väga üllatunud, kuna kiidusõnad saabusid üsna ootamatult.

«Tunne oli siiski väga hea. See on suur tunnustus tehtud tööle,» lisas Aleksejev.

Preeriakojal on plaanis sissetöötatud rajal jätkata ja võimalikult vähe teiste pealt kopeerida. Pealik soovib, et inimestel oleks ka edaspidi põnev ja omanäoline koht, kuhu tulla ja loodusega sinasõprust luua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles