Briti kvaliteetajaleht The Telegraph: Balti riikidesse on lihtne armuda

Elina Roosaar
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Volha Kavalenkava / PantherMedia / Volha Kavalenkava / Scanpix

Suurbritannia hinnatud ajaleht The Telegraph soovitab brittidel Balti riike külastada ning tutvustab Tallinna, Riia ja Vilniuse ajaloo- ja kultuuripärle.

2018. aastal tähistavad iseseisvuse 100. aastapäeva kõik kolm Balti riiki, eeloleval nädalavahetusel värvub pidurüüsse Läti. Kuigi Eesti, Läti ja Leedu iseseisvusid juba 1918. aastal, oli lõpliku vabaduseni veel pikk tee käia, sest ees olid ootamas nii Saksa kui Nõukogude okupatsioon.

Taasiseseisvumiseni jõuti alles 1991. aastal. 27 aastat hiljem on kõigist Balti riikidest saanud tunnustatud puhkusesihtkohad ning igal riigil on ka mõni ainulaadne üllatus varuks, kirjutab väärikas Briti meediaväljaanne The Telegraph, mis keskendub oma ülevaates eelkõige pealinnade tutvustamisele.

Riia

Riia on vaieldamatult kaunis linn, mis hiilgab oma erilise juugendkvartali ja Püha Peetri kirikuga, mille vaateplatvormilt avaneb hingemattev vaade. The Telegraph soovitab külastada ka kevadel uuesti avatavat Läti Okupatsioonimuuseumi, mis ei lase Balti riikide valusat ajalugu maha vaikida.

Tallinn

Kuigi Riia on ilus, suudab Tallinn oma UNESCO maailmapärandi nimistusse kuuluva vanalinnaga veelgi rohkem ahvatleda. Nõukogude okupatsioon on siiski ka Tallinna oma jälje jätnud ning selle eredaks näiteks on Viru hotell (Sokos Hotel Viru), mis pärineb ajast, mil seintel veel kõrvad olid. Sellest kõigest annab hea ülevaate hotelli 23. korrusele rajatud KGB muuseum.

Vilnius

Põneva Vilniuse puhul on peamisteks märksõnadeks Leedu üks tuntumaid sümboleid Gediminase torn ja vahetuvate kunstinäitustega Leedu suurvürstide palee. Ka Vilnius ei soovi oma vaevalist minevikku unustada ja hoiab seda au sees Okupatsiooni ja vabadusvõitluse muuseumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles