Läti juubeliks pidurüüsse ehitud lennuk värviti just Tallinnas

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värvimismeeskond
Värvimismeeskond Foto: Magnetic MRO

Lätlaste rahvuslennufirma airBaltic lasi oma kõige uuema õhusõiduki Läti 100. sünnipäeva auks riigi lipu värvidesse värvida just Tallinnas.

AirBaltic tõi Magnetic MRO spetsiaalsesse värviangaari oma vaid kuu aega tagasi tehasest väljunud õhusõiduki A220-300. Täielikus saladuses teostatud keeruline värvimine võttis aega nädala ning seda esitleti esmakordselt eelmisel reedel, 9. novembril Riia lennujaamas toimunud pidulikul tseremoonial. Lennuki värvimiseks kulus 15 professionaalsel lennukivärvijal üle 1000 tunni ning 250 liitrit toonerit, värvi ja lakki.

«Olime väga tänulikud, et AirBaltic valis meid nii erilise projekti koostööpartneriks. Tegu oli esimese seda tüüpi lennuki ümbervärvimisega maailmas väljaspool tehast, mis näitab lennufirma usaldust meisse. See on väga suur kingitus kogu läti rahvale ning usume, et igale lõunanaabrile valmistab see lennuk suurt uhkustunnet,» kommenteeris Magnetic MRO AS operatsioonide juht Jan Kotka.

«Iga kingitus meie riigile sajanda juubeli puhul on ka kingitus igale lätlasele. Puna-valge lipp on meie püha sümbol. Aitäh AirBalticule eriliseks värvitud lennuki eest,» sõnas Läti president Raimonds Vejonis 9. novembri pidulikul tseremoonial Riia lennujaamas.

Möödunud sügisel Eesti Aasta Ettevõtteks valitud Magnetic MRO on Eesti suurim lennukihooldusettevõte, mille sarnast lähiriikidest ei leia. Tallinna lennujaamas paiknevates angaarides teostatakse põhjalikku ehk baashooldust Boeing 737 ja Airbus 320 lennukitüüpidele ning lennukite värvimist. Lisaks tegeleb ettevõtte lennukihoolduse oskusteabe müügiga, pakub liinihooldusteenust ehk lennukite kiirhooldust nii Eesti kui ka välismaa lennujaamades, vahendab lennuki varuosasid ning hooldab lennukikomponente.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles