Kes on see oluline isik, kelleta Inglismaa kuninganna kunagi ei reisi?

Annaliis Laidre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Kuninganna Elizabeth II on oma valitsusajal käinud lugematul arvul kuninglikel visiitidel. Tema majesteet reisib koos suure turvameeskonnaga, kuid lisaks on tal alati kaasas veel üks tähtis isik, keda kunagi maha ei jäeta.

Kuninganna Elizabeth II on kuningliku perekonna kõige tähtsam liige ning tema heaolu ning turvalisus on seetõttu ülimalt olulised. Turvamehed on alati kuninganna lähedal, et keegi talle viga ei teeks, kuid lisaks neile on kuninganna kõrval alati veel üks oluline isik. Selleks isikuks on ei keegi muu kui kuninganna ihuarst.

Näiteks kuninglike visiitide eel otsib doktor välja kõik antud piirkonna parimad haiglad. Lisaks on tal visiitidel kaasas põhiline varustus, et anda vajadusel kiiret arstiabi. Pidevalt on kaasas näiteks mobiilne defibrillaator.

Meditsiinitöötajale on antud ülesandeks kuninglike visiitide ajal püsida võimalikult kuninganna lähedal.

Kuninganna ei ole ainus kuningliku perekonna liige, kelle tervist nii hoolega jälgitakse. Oma isiklik ihuarst on visiitidel kaasas ka näiteks Prints Charlesil, avaldab express.co.uk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles