Lion Airi tragöödia nõudis veel ühe elu (1)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mereväesukeldujad päästeoperatsioonil, et leida lennuki kere ja hukkunuid.
Mereväesukeldujad päästeoperatsioonil, et leida lennuki kere ja hukkunuid. Foto: Fauzy Chaniago / AP/Scanpix

Jaava merre kukkunud Lion Airi lend JT610, millel hukkus 189 inimest, on nõudnud veel ühe inimelu – ja seda just siis, kui päästemeeskond leidis lõpuks selle, mida nad otsisid.

Laupäeval teatas Indoneesia päästemeeskonna juht Muhammad Syaugi, et tööde käigus hukkus vabatahtlik sukelduja. 48-aastane Syarchul Anto hukkus reedel merest hukkunute välja toomisel. Usutavalt suri ta dekompressiooni tõttu.

«Minestanud Anto leidis SARi-meeskond,» ütles Syaugi. «Arstid osutasid talle abi ning ta tuli taas teadvusele, seejärel suunati ta dekompressioonikambrisse. Meil on vajalik varustus, kuid Jumala tahe oli seekord teistsugune…»

Mees hukkus just siis, kui lõpuks on usutavasti leitud lennuki kereosa. Lennuk kukkus 30 meetri sügavusele, kuid tugevad hoovused on otsinguid raskendanud. Kuuendal otsingupäeval leiti Syaugi sõnul kaks mootorit ja telik.

Lion Airi lend JT610 kukkus Jaava merre 29. oktoobril, õnnetuse tõttu hukkus 189 pardalviibinut. Neljapäeval leiti must kast ning lennunduseksperdid loodavad, et kere leidmine heidab lõpuks valgust küsimusele, mis lennukiga juhtus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles