USA sõdurite salk jõi Reykjaviki baarid täiesti tühjaks (2)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO sõdurid Islandil õppustel
NATO sõdurid Islandil õppustel Foto: HANDOUT / REUTERS/Scanpix

Oktoobri keskpaigas oli üle 6000 USA sõduri Islandil NATO õppustel. Õhtuti, kui õppused olid läbi, jõi suur hulk sõjamehi aga mõne päevaga saareriigi pealinna baarid õllest tühjaks.

USA sõdurid ja mereväelased jõid viie päeva jooksul mitme Reykjaviki baari õllevarud tilgatuks, kirjutas Matador Network.

Tegemist oli suurima USA sõdurite NATO õppusega alates külmast sõjast ning sõjaväelasi tuli Islandile kokku üle kuue tuhande. Väljaspool tööaega veetsid sõdurid aga aega Reykjaviki kesklinna baarides.

Kohaliku väljaande Iceland Magazine andmetel jõid nad mitme baari nagu Sæta Svínið ja Ameerika baari kohaliku õlle varud täiesti otsa, mistõttu olid meelelahutusasutused sunnitud õlletootjatelt kiirkorras lisatellimusi tegema, et oma vaadid taas täita.

Kuigi baari märjukest otsima läinud kohalike jaoks võis olla tegemist häiriva olukorraga, on Islandi õlletootjad kahtlemata rõõmsad, et nende toodang ameeriklastele sedavõrd lihtsalt kaubaks läks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles