Hea teada: nendes Euroopa riikides hilinevad lennud kõige sagedamini

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Sepp Spiegl/PHOTOWEB/SIPA / Scanpix

Hiljuti läbi viidud uuring annab ülevaate Euroopa riikidest, kus hilinevad lennud kõige rohkem.  

Ülemaailmne lennuhüvitistega tegelev ettevõte Airhelp analüüsis Euroopa riikide lendude hilinemisi, et välja selgitada, kus hilinevad lennud kõige enam, kirjutas The Independent.

«2018. aasta on olnud lennutõrgete osas halvim terves Euroopa ajaloos,» väitis Airhelpi reisijate õiguste ekspert Paloma Salmeron.

«Miljonid reisijad on pidanud kannatama lennufirmade suuri hilinemisi või tühistamisi, aga mitte kusagil mujal nii palju kui Saksamaal ja Suurbritannias. Lennufirmade töötajate streigid, pilootide puudus ning halb ilm on kõik mõjutanud selle aasta reisihädasid ja kaost reisijate jaoks,» selgitas Salmeron. 

Ta lisas, et Brexitit ümbritseva teadmatuse ning lendude kasvu prognoosi tõttu on 2024. aastaks Euroopa õhuruumis veelgi rohkem segadust ning lennutõrkeid.

«Mis iganes Suurbritannia ja EL-i läbirääkimiste tulemus on, ärgitame lennufirmasid töötama selle nimel, et aidata reisijaid lennutõrgetest üle,» sõnas Salmeron.

Uuringus selgus, et kõige rohkem hilines või jäi ära lende Saksamaal. 630 000 lennust, mis 2018. aastal on toimunud, oli tõrkeid tervelt 28,8 protsendil lendudest. 167 420 lendu hilines ning 14 040 lendu jäi ära.

Teisele kohale tuli lennutõrgete osas Suurbritannia, mille 692 800 lennust möödus tõrgetega ligi 25 protsenti. 164 690 lendu hilines 15 või rohkem minutit ning ligi 10 640 lendu tühistati.

Arvuliselt tulid kolmandale, neljandale ja viiendale kohale Prantsusmaa, Hispaania ja Itaalia. Kuid terves nimekirjas lendude ärajäämise suhtarvu poolest oli halvim seis Portugalis. Nimelt on 2018. aastal Portugalist väljunud 143 000 lennust ära jäänud või hilinenud rohkem kui iga kolmas lend.

EL-i seaduste kohaselt võib lennu ärajäämise või rohkem kui kolme tunni võrra hilinemise korral olla õigus lennufirma poolsele hüvitisele.

EL-i regulatsiooni 261/2004 kohaselt võib lennu rohkem kui kolme tunni pikkuse hilinemise korral nõuda 250-600 eurot hüvitist. Erandiks on hilinemised või tühistamised, mis on lennufirmast olenematutel põhjustel nagu halb ilm või streigid.

Lisaks peavad lennufirmad pakkuma ootavatele reisijatele toitlustust, jooke ning pikema ootamise korral ka majutust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles