Lennuki kokpiti klaas mõranes, reisijad olid teadmatuses (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Icelandair
Icelandair Foto: MAURITZ ANTIN / EPA/Scanpix

Laupäeval tegi Kanades Bagotville’is hädamaandumise Icelandairi lennuk, mille kokpiti klaasi tekkis mõra. Segaduses reisijad olid kuni maandumiseni teadmatuses.

Icelandair kirjutas oma kodulehel, et lend 688 tegi hädamaandumise tehnilise probleemi tõttu, vahendas Daily Mail.

Reisijate sõnul oli aga piloot neile öelnud, et hädamaandumise põhjus oli mõranenud kokpiti klaas. Üks lennukis olnud reisijatest, Florida ülikooli uudistejuht Harrison Hove, kirjutas Twitteris:

«Kapten ütles, et tema vasak aken mõranes ja ta pidi meid kiiresti alla tooma.»

Hove lisas, et inimesed olid pahased, kuna see oli traumaatiline kogemus. «Me tegime hädamaandumise ja mitte keegi ei öelnud meile mis toimub, enne kui olime maandunud,» selgitas ta. 

Hove’i sõnul väitis üks lennufirma töötajatest, et mõra oli ligi 20 sentimeetri pikkune.

Icelandairi lennuk 155 reisija ja seitsme meeskonnaliikmega pardal oli teel Orlandost Floridas Keflaviki Islandil. Bagotville’i lennujaam, kus lennuk hädamaandumise tegi, ei võta tavaliselt rahvusvahelisi lende vastu.

Icelandairi lennukile tulid Bagotville’i lennujaamas vastu Kanada migratsiooniametnikud, kes reisijate dokumendid enne nende maale lubamist üle vaatasid.

Icelandairi esindaja sõnul saadeti peagi teine lennuk, tänu millele said reisijad lendu Keflaviki jätkata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles