Ülevaade: üksi reisitakse kõige enam nendesse riikidesse

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sri Lanka
Sri Lanka Foto: Rights Managed / Mary Evans / Natural History Mus/ Scanpix

Üksinda reisimine on tõusev trend üle terve maailma. Hiljutine uuring tõi välja aga, millistesse riikidesse armastatakse kaaslaseta minna enim.

Kõige rohkem on üksinda reisijaid 30-ndates ja 40-ndates inimeste seas ning tundub, et sihtkohavalikus on juba välja kujunenud kindlad hitid.

Uuringu pani kokku seljakotirändurite broneeringu lehekülg Flash Pack ning selleks võrreldi 4000 broneeringut, mis on tehtud 2018. aasta algusest praeguseni, kirjutas Lonely Planet. Ettevõte on peamiselt suunatud üksi reisijatele ning see pakub eri sihtkohtades põnevaid ekskursioone ja teiste ränduritega kohtumise võimalusi.

Kõige rohkem broneerisid soolorändurid reise Sri Lankale, kus eelistatumateks tegevusteks on päikeseloojangul Sigiriya kivikindluse otsa ronimine ning Polonnaruwa iidsete templite vahel jalgrattaga sõitmine.

Teisna kõige populaarsem sihtkoht on Peruu, kus kõige armastatumad tegevused on Vikerkaare mäe otsa matkamine ning mööda Amazonase jõge seilamine.

Üksinda reisijate lemmiksihtkohtade esikümnesse mahtusid lisaks Sri Lankale ja Peruule veel ka Bali, Jaapan, Joraania, Tansaania, Horvaatia, Lõuna-Aafrika Vabariik, Colombia ja Soome.

«Üksireisimise buum on otseses ühendus üksinda elamise trendi tõusuga. Nii mehed kui naised ajavad omi asju enda viisil,» sõnas Flash Packi kaaslooja Lee Thompson. 

Üksi ette võetud reiside broneerijatest 79 protsenti olid naised ja 21 protsenti mehed. Flash Packi andmetest selgub ka, et paljud Ameerika Ühendriikidest pärit sooloreisijad , tervelt 80 protsenti, rändavad riigist välja üldse esimest korda elus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles