Mesinädalaid veetnud briti paar ostis purjus peaga Sri Lankale hotelli

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sri Lanka
Sri Lanka Foto: Filip Fuxa / PantherMedia / Scanpix

Värskelt abiellunud briti abielupaar läks Sri Lankale luksuslikke mesinädalaid pidama. Liigse rummijoomise tulemusena ostsid nad aga hotelli, mida nad õige pea kahetsema hakkasid.

Londonist pärit Gina Lyions ja Mark Lee abiellusid 2017. aasta juunis ning läksid sama aasta detsembris kolmenädalasele reisile Sri Lankasse. Reisi jooksul peatusid nad ühes maalähedases hotellis, mille töötajatega neil tekkis kohe hea klapp, kirjutas Mirror.

Oma esimesel õhtul läksid Gina ja Mark koos ühe hotelli baaripidajaga randa rummi jooma, kus nad said teada, et hotelli rendileping oli peaaegu lõppemas. Pärast 12 pitsi rummi joomist otsustas paar, et oleks suurepärane idee rendileping üle võtta, mis läheks neile maksma 30 000 naela (ligi 34 000 eurot). 

Alates selle aasta juulist ongi paar Sri Lankal asuva hotelli ametlikeks omanikeks, mille nad nimetasid ümber «Lucky Beach Tangalleks».

«Kui kõndisime hotelli, nägime gruppi Sri Lanka mehi, kes olid endiselt eelmisest õhtust purjus, nii et hakkasime koos nendega jooma,» kirjeldas Gina.

Tema sõnul nägi hotell välja kehva kvaliteediga ja odav, aga see on mere ääres ning sel oli «puuonni» atmosfäär, mis neile abikaasaga meeldis.

«Kui jõime rannas rummi, siis öeldi meile, et hotelli rendileping on peaaegu lõppemas. Kui saime teada, et see [leping] maksab 10 000 naela aastas (ligi 11 400 eurot), mõtlesime Markiga, et oleks suurepärane idee, see ära osta - sest me olime nii purjus,» selgitas Gina.

Nagu sellest oleks veel vähe, olid Gina ja Mark joonud ka järgmisel päeval, kui läks lepingu allkirjastamiseks.

«Järgmisel päeval läksime ühe vanema paari juurde, kellega pidime lepingu ülevõtmisest rääkima,» sõnas ta ja lisas, et kuna paar ei rääkinud sõnagi inglise keelt, pidid nad kohtumisele kaasa võtma kaks oma vastleitud sõpra tõlgiks.

Gina kirjeldas, et kuna nad vestlusest palju aru ei saanud, jõid nad rummi edasi ning  nõustusid lõpuks lepingu üle võtma. Nad leppisid kokku, et esimesel aastal maksavad nad pool, ehk 15 000 naela ning 2019. aasta märtsis teise poole.

«Lisaks sellele pidime maksma ligi 7000 naela (ligi 8000 eurot) õiguskulusid, et lubasid taotleda ning veel 6000 naela (ligi 6860 eurot) renoveerimiseks, nii et see polnud odav,» rääkis ta.

Hoolimata majanduslikust kitsikusest õnnestus paaril esimene pool summast ära tasuda, kuid neid tabas kerge ahastus, kui nad avastasid selle aasta märtsikuus, et Gina ootab last. 

«Ma tundsin, et olen juba ette halb ema, sest tundsin end süüdi, et olin raisanud nii palju raha ostmaks äri, mis ei pruugi töötadagi,» ütles ta.

Naise sõnul pidasid nende sõbrad ja perekond paari idiootideks ning arvasid, et nad ei oleks pidanud sellist sammu astuma. «Me olime pulmapeo eest veel palju raha võlgu ning elasime pisikeses korteris ja siis on veel beebi ka tulemas,» kirjeldas ta. 

Gina tundis end kohutavalt vastutustundetuna, kuid leidis, et nüüd peavad nad kas ujuma hakkama või uppuma. Paar otsustas hotell tööle saada ning kahekesi asuti kogu hingega hotelliäri juurde nii nende endi kui ka tuleva lapse nimel.

Nüüd on peaaegu aasta möödunud hetkest, mil noorpaar purjuspäi hotelli soetas ning vaikselt on äril hakanud ka hästi minema. Nad on hotellist teinud seitsme toaga majutust ja hommikusööki pakkuva koha ning alates juulikuust on neil olnud regulaarne klientide voog.

Sellegipoolest kinnitas paar, et hotelli laienemisplaanide peale hakkavad nad mõtlema ainult kaine peaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles