Kanada uus seadus lubab kanepit suisa lennukisse kaasa võtta

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seaduslik kanepikasvandus Hexo Corp Kanadas, Gatineaus
Seaduslik kanepikasvandus Hexo Corp Kanadas, Gatineaus Foto: Chris Wattie / Reuters/Scanpix

Eile teatas Kanada valitsus, et pärast kanepi legaliseerimist võivad lennureisijad kaasa pakkida kuni 30 grammi kanepit. Rahvusvahelistel lendudel jääb kanep endiselt ebaseaduslikuks.

«Alates 17. oktoobrist 2018. aastal võivad reisijad käsipagasis või äraantavas pagasis kaasa võtta seadusliku koguse kanepit, milleks on 30 grammi, juhul kui nad kasutavad siselendu (ehk reisivad Kanada siseselt),» sõnas Kanada transpordiministri Marc Garneau esindaja Delphine Denis.

Denis täpsustas, et rahvusvaheliselt kanepi kaasa vedamine on endiselt ebaseaduslik, vahendas msn.com. See tähendab, et isegi kui lennata Kanadast USA osariiki Seattlesse, kus kanep on samuti legaalne, on sellisel juhul kanepi lennukisse toomine ebaseaduslik, kuna tegemist on rahvusvahelise lennuga.

«Selline teguviis võib kaasa tuua tõsise kriminaalkaristuse,» hoiatas Denis. Suitsetamine, sealhulgas kanepi suitsetamine on Kanada lennukites endiselt keelatud.

Kanada transpordiamet töötab hetkel hoiatavate siltide kallal, mis pannakse üles lennujaamadesse, sadamatesse, rongijaamadesse ning USAsse suunduvate kiirteede äärde.

Alates 17. oktoobrist on Kanadas lubatud igaühel omada 30 grammi kanepit ning kuni neli kanepitaime kodu kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles