Hea uudis reisifännidele! Saudi Araabia avab turistidele uksed

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Andreas Wolf / PantherMedia / Scanpix

Alates detsembrist hakkab Saudi Araabia pakkuma välismaalastele viisat riigi erinevate ürituste külastamiseks.

Konservatiivse ja turistidele pea et ligipääsmatu kuulsusega Saudi Araabia hakkab pakkuma viisasid turistidele, kes soovivad külastada riigis toimuvaid spordiüritusi ja kontserte, kirjutas Lonely Planet.

Samuti saavad viisa motospordi fännid, kes soovivad külastada Saudi Araabias toimuvat maailma esimest Lähis-Ida Formula E Prixi, mis kujutab endast elektriautode tänavarallit.

«Saudi Araabia avab esimest korda oma piirid spordi, muusika ja kultuuriürituste fännidele läbi uue online viisa protsessi,» seisis Saudi spordiameti teadaandes. Varasemalt sel aastal lubas Saudi Araabia hakata pakkuma üldisemaid viisasid, et avada riiki ka välismaalastele. Praeguseni said riiki külastada vaid ärikülalised, palverändurid või turistid, kellel on Saudi Araabias pereliikmed, kuid isegi need viisad olid kulukad ja väga keerulised saada.

Formula E ralli peetakse iidses Diriyah linnas, mis on nii Unesco pärandina registreeritud paik kui ka võimuloleva Al Saudi perekonna põlvnemiskoht. Kolmepäevase ürituse jooksul pakub linn lisaks ralli vaatamisele ka elava muusika kontserte ning muid meelelahutusi. Kuna linn on ajalooliselt väga olulise staatusega, tegi Saudi Araabia linna läbivate ralliradade paika panekul koostööd Unescoga.

Lisaks uuele viisaprogrammile teatas riik ka projektist Amaala, mis kujutab endast uue ja luksusliku «Lähis-Ida riviera» ehitust. Amaala ehitatakse Saudi Araabia loodeosasse ning seal hakkavad olema nii hotellid, privaatsed villad, kunstiakadeemia ja jahtklubi. See uus investeering on lisaks juba varasemalt plaanitud Punase mere projektile, mis kujutab endast üle 300 kilomeetri pikkuse kuurortpiirkonna väljaehitust.

«See on Saudi Araabia jaoks tõeliselt kõikemuutev hetk, mida saame jagada terve maailmaga,» sõnas Saudi spordiameti asejuht, prints Abdulaziz Bin Turki Al Faisal Al Saud.

«On väga sobilik, et selline futuristlik ja jätkusuutlik sport nagu Formula E osutab meie riigi tuleviku suunda,» lisas ta.

Formula E ralli leiab aset 15. detsembril ning pileteid saab osta SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles