Tossav mobiil tekitas Qantase lennul paanika

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Qntase lennuk
Qntase lennuk Foto: EPA / Scanpix

Kas sina teadsid, et peost kukkunud nutitelefoni polegi tark lennu ajal üles korjata? Seda meenutab meile hoiatav juhtum Qantase lennult Los Angelesist Melbourne’i.

Lend QF94 oli kahe tunni kaugusel Melbourne’ist, kui reisijad tundsid kärsahaisu, vahendab news.com.au. Lennusaatjad haarasid tulekustutid ja tormasid salongi, et leida haisu allikas. Reisijad olid arusaadavalt paanikas.

«Keegi ei teadnud, mis toimub,» ütles üks lennul olnud reisija. «Lennusaatja kasutas sisetelefoni, seejärel haarasid kaks lennusaatjat kustutid ja tormasid trepist üles äriklassi.»

Selgus, et haisu põhjuseks oli mobiiltelefon, mis oli istme vahele kinni jäänud ja purunenud. Reisija oli proovinud istme vahele kadunud telefoni kätte saada, liigutas selleks tooli, mis aga seadme katki tegi. Katkine nutifon aga hakkas tossama.

Vahejuhtumi tõttu pidi lennuk peaaegu tegema Sydneys hädamaandumise, kuid kümne minuti pärast teatas lennuki meeskond, et kõik on kontrolli all. Qantas kinnitas, et tõepoolest leidis selline juhtum aset ning rõhutas, et just see on põhjus, miks reisija ei peaks kunagi ise maha kukkunud või kaduma läinud telefoni otsima. Seda tuletavad meelde reisijatele ka aina rohkemate firmade lennueelsed ohutusteated – kui telefon läheb kaduma või katki, tuleb viivitamatult teavitada lennusaatjaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles