Praegu on veel viimane aeg Peipsimaale sibulat ostma minna

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Aron Urb

Homme, 15. septembril on võimalus veel nautida Peipsimaa kohalikke maitseid külastades Sibulatee puhvetite päeva ja Varnja laata. Samuti on veel viimane võimalus soetada endale Peipsi sibulat, kuna hooaeg hakkab lõppema. 

Juba kolmandat korda toimuval Sibulatee puhvetite päeval avavad kohalikud oma kodud ja aiad, et pakkuda kõike head ja paremat, mida Peipsimaa aiasaadustest võimalik valmistada. Kohvikud on avatud kella 10-st kuni õhtuni ja kokku on võimalik külastada 22 puhvetit.

Paljud kohvikud pakuvad lõbusaid tegevusi ka lastele ja kultuuriarmastajatele – näiteks atraktsioone, hoovikontserte ja ühislaulmist. Samuti on võimalik osa võtta erinevatest õpitubadest. Rohkem infot puhvetite, täpsete asukohtade ja tegevuste kohta leiab siit.

15. septembril toimub ka Varnja laat ning Peipsimaa erinevates piirkondades pakutakse müügiks koduaedadest pärit köögivilju. Veel on ka viimane võimalus soetada endale Peipsi sibulat, mille hooaeg hakkab peatselt lõppema.

Artikli foto
Foto: Visit Peipsi

Peipsi sibul on eriline, kuna Peipsi järv on tuhandete aastate jooksul jätnud kallastele paksu mudakihi, mis sobib eriti hästi sibulate kasvatamiseks. Peipsi sibul on toitainerikas, sisaldab rohkesti suhkruid ja mineraalaineid. Praadides muutub sibul magusaks ja sobib imehästi pirukatesse. Sibul säilib suurepäraselt kogu talve.

Tagasi üles