Pea terve maailma läbi rännanud austraallasest tervise ja toitumisnõustaja Anna Block on korduvalt reisil olles toidu tõttu haigestunud. Seetõttu oskab ta nüüd ise probleeme tekitavaid toiduaineid vältida ning teistelegi näpunäiteid jagada, kirjutas news.com.au.
Lisaks toiduga ettevaatlik olemisele soovitab Block ka enne reisi Maailma Terviseorganisatsiooni WHO ja erinevate nakkuskliinikute lehekülgi jälgida, et olla teadlik ka sihtkohapiirkonnas levivatest haigustest.
Seitse toitu, mida kahtlemata tasub vältida:
1. Kraanivesi (eriti just arengumaades ja eksootilistes riikides nagu Tai)
Arengumaades võib kraanivee sees leiduda nii kõhtu ärritavaid baktereid, parasiite ning ka viiruseid, millega meie organism harjunud pole. Seetõttu võib kraanivee joojat tabada paremal juhul kõhulahtisus, krambid või kõhukinnisus, kuid halvimal juhul suisa hepatiit või koolera. Seetõttu on kindlam kraanivett täielikult vältida ning eelistada pudelivett.
Värsket salatit, kus on spinati või jääsalati lehed, tasub eksootilisemates paikades nagu Bali, vältida isegi usaldusväärsetes hotellides ja restoranides. Seda seetõttu, et salatit on enamasti pestud kraaniveega ning baktereid sisaldada võiv vesi jääb salatikurdude vahele. Kui soovid siiski värsket tarbida, eelista puuvilju ja köögivilju, mida saab koorida.
Kohaliku toidu tarbimine on võti kõige värskema toiduni. Kui oled rannikust sadu kilomeetreid eemal, ei tasu restoranis mereande tarbida. Proovi hoopis kohalikke toite, külasta turgusid ning uuri, mis toitu tarbivad kohalikud elanikud.