Titanicuga merepõhja vajunud kell on nüüd väärt ligi 50 000 eurot

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oksjonil müüdud kell
Oksjonil müüdud kell Foto: Heritage Auctions / SWNS.com /Scanpix

Laupäeval müüdi rikkis ja merevees ligunemise tõttu roostetanud kell oksjonil suure summa eest, kuna ajanäitamise asemel kannab see endas hoopis võimsat lugu.

Hõbedast 7,6 sentimeetrise läbimõõduga taskukell müüdi oksjonil 57 500 dollariga (ligi 49 216 eurot), kirjutas New York Post.

Kell kuulus kunagi vene immigrandile nimega Sinai Kantor, kes suundus Titanicu laevaga Ameerikasse paremat elu otsima. 34-aastane Sinai oli laeval koos oma mõrsja, 24-aastane Miriamiga, kui nad 1912. aasta aprillikuus teele asusid.

Sinai plaanis New Yorki jõudes arstiks hakata, kuid paraku ta selleni ei jõudnudki. Sinai uppus koos Titanicuga, hõbekell rohelise ülikonna taskus. Tema kaasa Miriam jõudis aga päästepaadile number 12 ning jäi ellu.

Sinai kellal on heebrea numbrid ning kella tagaosale on graveeritud Mooses kümmet käsku hoidmas. 

Sinai kella tagaosa
Sinai kella tagaosa Foto: Heritage Auctions / SWNS.com / Scanpix

Kaheksa päeva pärast Titanucu hukku leidis briti laev CS Mackay-Bennett Sinai surnukeha ning raportite kohaselt oli mehel seljas vaid aluspesu. 

Miriam mattis oma kaasa Zioni mäe surnuaiale Queensis ning hakkas võitlema selle eest, et tema mehele uppumise hetkel kuulunud esemed nagu roheline ülikond, taskukell, märkmik, taskuteleskoop ja veinipudeli avaja taas temani jõuaks. 

Sinaile kuulunud esemed viis Miriam oma vanemate kätte Massachusettsis. Kuigi naine abiellus uuesti, viis ta oma elu lõpuni Sinai hauale 15. aprillil värsked lilled.

Möödunud laupäeval ostis Heritage oksjonil Sinaile kuulunud kella California muuseumiomanik John Miottel, kellele kuulub veel esemeid Titanicult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles