Soome ropud kohanimed panevad välismaalased punastama (9)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Redditist/ u/brandsetter

Soome on kaunis riik virmaliste, eraldatud saarte, tuhandete järvede, imelise Lapimaa ja kauni metsaga. Millegipärast armastavad soomlased aga paljudele ilusatele paikadele vulgaarseid nimetusi panna.

Kui ka Eestis leidub ropu nimega paiku nagu Litsmetsa, Kiimamäe ja Mustaputsi, siis õnneks või kahjuks esineb roppusi siinmail harvem kui Soomes.

Redditi kasutaja kogus koos teiste abiga kokku pelgalt veekogud, mille nimeks on «Paskalampi,» «Paskolampi,» «Paskalammi,» või «Paskolammi,» (ehk eesti keeles pa*atiik) ning neid on kokku tervelt 490, kirjutas Matadornetwork.

Sellega loomulikult Soome kohanimede roppused ei lõppe. Veel on seal paiku nagu Tissisaari, Vittulampi, Tussukoski ja Pierulampi ning sadu teisigi, mille tähendused ka eesti keeles üsna aimatavad on. 

Ropud kohanimed pole kahtlemata mitte ainult Soome eripära. Paljudes riikides on mitmed küsitava päritoluga kohanimed kasutusel. Nii on Kanadas Newfoundlandis koht nimega Dildo, Austrias paik nimega Fucking ning Prantsusmaal Anus ja Montcuq (tõlkes minu tagumik). Roppustest pole puutumata ka muidu nii eraldatud Antarktika, kus asuvad Dick Peaks ehk tõlkes nokumäed.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles