Mitut maakonda läbiva bussi jätkamine tekitab küsimusi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Milline on kolme maakonda läbiva bussi liini nr 735 uus graafik, pole veel selge.
Milline on kolme maakonda läbiva bussi liini nr 735 uus graafik, pole veel selge. Foto: Ove Maidla

Mitut maakonda läbiva liinil Suure-Jaani-Vändra-Järvakandi-Tallinn sõitvate busside liikumises valitseb ebaselgus, sest vedaja Taisto Transport soovib vana liini sulgeda ning uue avada. Pakutavad variandid aga maakondadele ei sobi.

«Momendi seis on selline, et Taisto Transpordi esimene ettepanek uue sõiduplaani suhtes ei olnud vastuvõetav Pärnu maakonnale. Teine variant ei sobi ei Rapla ega Pärnu maakonnale,» rääkis Rapla maavalitsuse haldustalituse juhataja Raivo Kont-Kontson Nädalisele.

Esimene variant, millele Kont-Kontson vihjas, ei muudaks Rapla maakonna suhtes oluliselt midagi - sõiduplaanis oleks võrreldes senisega kõikumisi vaid mõni minut siia-sinna, kuid Suure-Jaani asemel lähtuks liin Vändrast ja Suure-Jaani jääks välja.

Teise variandi järgi, mis Pärnu maakonnale pole vastuvõetav, jääks Pärnumaa üldse välja ning liin algaks Rapla maakonnast Järvakandist.

Kont-Kontsoni sõnul bussifirma Taisto Transport kaalub praegu maavalitsuste ettepanekuid. «Kui Taistost aga üldse asja ei saa ja firma lööb sellele liinile käega, siis koostöös majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga muutub selle liini tellijaks Pärnu maavalitsus, kuna liini algus on Pärnumaal, ja probleemile leiame ikkagi lahenduse,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles