Indoneesias oli maavärina piirkonnas ka kümmekond eestlast

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavärina purustused Lomboki saare põhjaosas
Maavärina purustused Lomboki saare põhjaosas Foto: SONNY TUMBELAKA / AFP/ Scanpix

Eesti turistide seas populaarset Indoneesiat on viimastel nädalatel raputanud kolm suuremat maavärinat, milles on hukkunud mitusada inimest. Välisministeeriumi andmetel piirkonnas viibinud eestlased viga ei saanud.

Indoneesias on Lomboki ja Gili saartel toimunud nii täna, 5. augustil kui ka 29. juulil kokku kolm maavärinat.

Kui varasemalt levisid kohalikus meedias kuuldused, et hukkunuid on 347, siis Indoneesia kriisikeskuse pressiesindaja Sutopo Purwo Nugroho sõnul on hetkel kinnitatud siiski 259 hukkunu arv, kirjutas BBC. 

Eesti välisministeeriumi andmetel oli kuuenda augusti seisuga oma reisi maavärina piirkonda registreerinud üheksa eestlast, nendest kaks ka suuremaid purustusi saanud Lomboki saarele, kirjutas ministeeriumi avalike suhete esindaja Janar Jõesaar.

Jõesaare sõnul on ministeerium kõikide registreerunutega ühendust saanud ning nad on andnud teada, et nendega on kõik korras.

Et ka tänases Lomboki saarel aset leidnud maavärina piirkonnas oleks eestlasi olnud, välisministeeriumil andmeid pole. «Tänase seisuga aga Lomboki ja Gili saarele registreerunud puudavad, samuti ei ole pöördutud välisministeeriumi ega aukonsuli poole abi saamiseks,» selgitas Jõesaar.

Välisministeerium palub võimalusel vältida reisimist Lomboki ja Gili saartele seoses viiendal augustil toimunud maavärinaga, mis kahjustas tugevalt piirkonna infrastruktuuri, sealhulgas võisid saada kahjustusi majutusasutused. Samuti soovitab Jõesaar piirkonnas viibijatel järgida kohalike võimude korraldusi, kuna välistatud pole ka järeltõuked. 

Selle kohta, kas võimaliku tsunamiohu tõttu võiks tervenisti Indoneesiasse reisimist vältida, Jõesaar arvamust ei avaldanud.

«Välisministeerium ei saa anda hinnangut selle kohta, kas piirkonnas on tekkinud tsunamioht või mitte, seda ohtu hindab vastava pädevusega kohalik asutus,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles