Soomes korraldatakse endises tapamajas veganite festivali

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Vegan Selts

Soomes laiutab nädalavahetusel lausa kaks suurt vegantoidu festivali, tänavafestivalid Vegånia Turus ja VegeStreet Helsingis, kusjuures VegeStreeti toimumispaigaks on endine tapamaja.

Vegånia

Soome vanimas linnas Turus korraldatakse sel nädalavahetusel teist korda vegantoidu tänavafestivali Vegånia. Kahepäevasel suurüritusel osalevad Soomes hetkel kõige trendikamad vegantoidu pakkujad.

«Soovime teha vegantoidust kõikidele kättesaadava ja maitsva toidu, sellepärast on festivali toidulaat tasuta sissepääsuga, et võimalikult mitmed saaksid kogeda uusi maitseelamusi,» kirjeldab festivali põhimõtteid projektijuht Suvi Kiukas.

Vegånia toidulaadal osaleb reedel ja laupäeval kokku üle 20 restorani ja organisatsiooni. Pakutavate toitude hulgast leiab puuahjus küpsetatud pizza, burgerid, sushi, falafelid, käsitöökrõpsud ning imelised magustoidud. Kõik on sajaprotsendiliselt taimne, ning rõhku pannakse kvaliteetsele, professionaalsete kokkade valmistatud toidule. Osaleda saab ka käsitööõllede ja vegantoidu töötoas.

Lisaks toidule saab Vegånia festivalil publik kuulda mitmeid Soome muusikuid ja valdkonna spetsialiste. Festivalil astub üles ka Eesti Vegan Seltsi juhatuse liige Anniina Ljokkoi. Toidufestivali tuumala asub Turu ajaloolisel Suurturul, Toomkiriku ümbruses. Muusikaprogrammi saab nautida kõrval asuvas Porthani pargis. Eelmisel aastal külastas festivali lausa 14 00 inimest.

VegeStreet

Laupäeval, neljandal augustil korraldatakse Helsingis, Teurastamo hoovis vegantoidu tänavafestivali VegeStreet. Tegu on Helsingi esimese vegan tänavafestivaliga, mille programmi kuuluvad lisaks toidule ka DJ-setid, veganjoogid. Ürituse taga on Põhjamaade suurim taimetoidufestival Vegemessut. 

VegeStreet-festivali toimumispaigaks on sümboolselt varasem tapamaja ehk Teurastamo tööstushoonete kompleks, mis on 2012. aastast alates kujunenud Kalasatama linnaosa loomelinnakuks. 

Ka VegeStreet toob külastajate ette rohkelt toidupakkujaid ning muusikat, lisaks pannakse rõhku õhkkonnale ja festivaliala kujundamisele. Festivalialale on sissepääs tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles