Itaalia kaotab turistidele olulise soodustuse (2)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wu Yingying/SIPA ASIA/SIPA / Scanpix

Itaalia kultuuriminister teatas, et riik lõpetab praegu kehtiva tasuta sissepääsu muuseumitesse iga kuu esimesel pühapäeval.

Itaalias on iga kuu esimesel pühapäeval sissepääs kõiki riigi muuseumitesse (ligi 480 riiklikku muuseumi) tasuta, nende hulgas ka kuulsasse Rooma Colosseumi, Uffizi galeriisse ja Pompeii arheoloogiaparki Napolis. 

Eile teatas aga Itaalia kultuuriminister Alberto Bonisoli, et valitsus kavatseb tasuta pühapäevad lõpetada, kirjutas Travel+Leisure. Bonisoli sõnul võeti otsus vastu, et vältida «meie paikade alahindamist» ning lõpetada ka logistikaprogrammid, mis on loodud tasuta pühapäevadel turistihordide ohjeldamiseks.

Mõned on välja pakkunud, et tasuta pühapäevad võiks kaotada turistidele, kuid Itaalia kodanikud peaksid siiski saama tasuta muuseumites käia.

Kuna kultuuriministeeriumi otsus tekitas palju kriitikat, vastas Bonisoli Facebooki videos, et tasuta päevad võivad siiski tulla ka tulevikus, kuid «intelligentsemal viisil». Näiteks võivad muuseumi direktorid ise valida, millal oma tasuta päevad teevad.

Itaalia vaatamisväärsuste piletid ei ole kuigi soodsad, eriti kui soovida näha mitut paika ühe reisi jooksul. Näiteks Rooma Colosseumi sissepääs maksab 12 euri ning Vatikani 17 euri.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles