Hispaania taksojuhid otsustasid palavuse tõttu streikimise edasi lükata

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksojuhid on blokeerinud Paseo de la Castellana maantee
Taksojuhid on blokeerinud Paseo de la Castellana maantee Foto: Paul Hanna / REUTERS/ Scanpix

Täna hoiatas Hispaania ilmajaam kuni 47 kraadini tõusta võiva ekstreemse kuumuse eest, mistõttu otsustasid taksojuhid plaanitud streigi septembrisse lükata.

Madridi ja Barcelona taksojuhid otsustasid sõidujagamisteenuse Uber vastu protestimise kuumalaine tõttu edasi lükata, kirjutas Independent. Ilmateade lubab üle 40 kraadist kuumust riigi eri piirkondades ning turismi kõrghooajal protestimine oleks tekitanud riigis paraja kaose.  

Hispaania taksojuhid, nagu ka paljude teiste riikide taksojuhid, on mures üha populaarsemate nutitelefoni kaudu sõidujagamisteenust pakkuvate ettevõtetega nagu Uber, mistõttu alustasid Barcelona taksojuhid nädal tagasi protestimist. 

Barcelona on Hispaania linnadest taksojuhtide kaitsmises esirinnas. Nimelt plaanis linn hakata välja jagama iga 30 taksojuhi kohta ühe sõidujagamisjuhi litsentsi. See tähendab, et linnas, kus on ligi 15 000 ametlikku taksot võiks olla vaid 500 Uberi juhti. 

Kuna Kataloonia kohus väitis, et sedasorti plaan ei ole seaduslik, hakkasidki taksojuhid streikima. Taksojuhtide streik levis Barcelonast kiirelt ka teistesse linnadesse nagu Madrid, Zaragoza, Sevilla, Valencia, Alicante, Malaga ja Bilbao.

Streigi vältel blokeerisid taksojuhid mitmed olulised teed nagu Paseo de la Castellana Madridis ja Gran Via Barcelonas, mõned olid kaasa võtnud telgi, et tee ääres ööbida ning paljud pidasid ka piknikku. Samuti teatati, et teed Madridi, Barcelona ja Bilbao lennujaamadesse olid blokeeritud. Kui Barcelonas ja Madridis said reisijad rongi ja metrooga lennujaama kohale, siis Bilbaos selliseid võimalusi pole ning reisijad jäidki lõksu.

Pärast mitmeid päevi kestnud läbirääkimisi otsustasid Madridi ja Barcelona taksojuhid kuumuse tõttu praegu streigi katkestada. Sellegipoolest hoiatasid nad, et kui kokkuleppele ei jõuta, jätkavad nad streiki septembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles