SAS jättis ära 25 nädalavahetuse lendu ning plaanib tühistamisi veelgi (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SAS lennufirma.
SAS lennufirma. Foto: JOHAN NILSSON/AFP/ Scanpix

SAS lennufirma tühistas nädalavahetusel 25 lendu ja vihjas, et sel nädalal võib ära jääda veel 40 lendu.

Tööjõupuuduse tõttu on SAS tühistanud kolme kuu pikkusel perioodil aprillist juunini tervelt 700 lendu ning tühistamiste lainel ei näi tulevat lõppu, kirjutas The Local.

Pühapäeval postitas lennufirma oma lehele teadaande, et sel nädalal jääb ära 40 lendu. Veidi aja pärast aga kustutati teade lehelt ilma igasuguse selgituseta.

«Me oleme olnud liiga ambitsioonikad oma selle suve reiside planeerimisel. Tagasi vaadates sooviksin, et oleksime olnud ettevaatlikkumad. Probleemi võetakse väga tõsiselt,» sõnas SASi juht Lars Sandahl Sørensen.  

Varasemalt raporteeris Norra väljaanne ABC Nyheter, et lendude tühistamised olid seotud SAS alltöövõtjatega, kel polnud piisavalt tööjõudu. Seetõttu pidi SAS ise lennud üle võtma ning salongipersonalil paluti töötada oma vabast ajast. Selle peale kirjutasid 26 SASis töötavat Iiri pilooti lennufirma juhtidele kirja, kus nad kurtsid kehvade töötingimuste üle. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles