Kogenud piloot mõisteti purjus peaga lendamise eest vangi (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: John Antczak / AP/ Scanpix

Nüüdseks endine Alaska Airlinesi piloot David Hans Arntson mõisteti möödunud nädalal aastaks ajaks vangi, kuna ta oli lennukit juhtinud mitmel korral alkoholijoobes. 

Arntson  tunnistas, et on juhtinud rohkem kui 80 reisijaga lennukit alkoholijoobes olles, kirjutas Travel+Leisure. 

Kesk-California vandeadvokaadibüroo esindajate sõnul oli 20-aastase piloodikogemusega Arntson lennanud 2014. aasta juunis purjus peaga kahe lennukiga. Esimene lend oli San Diegost Portlandi ning teine Portlandist Orange Countysse John Wayne'i lennujaama.

John Wayne'i lennujaamas peatas piloodi tehnik, et läbi viia juhuslik alkoholi- ja narkootikumide test. Puhumistesti tulemused näitasid Arntsoni veres 0,134 ja 0,142 promilli alkoholi.   

Arntson eemaldati kohe lennukijuhtimiselt ning piloot läks pärast vahejuhtumit pensionile, mis siiski ei päästnud meest kohtupingist. Selle aasta veebruaris tunnistas Arnston end süüdi purjus peaga lennuki juhtimises ning nüüd mõistetigi talle reaalne vanglakaristus.

Lisaks võeti temalt ära piloodilitsents ning ta pidi maksma ka 10 000 dollarit (ligi 8578 eurot) trahvi. Prokuröride sõnul varjas Arntson lennufirma eest oma alkoholiprobleemi oma veidi pikema kui 20 aastase teenistuse juures. 

«See kaitsealune kontrollis lennukit sadadel lendudel lennutades loendamatu arvu reisijaid olles samal ajal mitmel korral kahtlemata alkoholijoobes,» sõnas vandeadvokaat Nicole T. Hanna.

«Õnneks jäi ta lõpuks vahele ning risk reisijatele peatati,» ütles Hanna ja lisas, et Arntsoni näide peaks olema hoiatuseks kõigile lennunduses, et reisijate turvalisus on kõige olulisem. 

Alaska Airlinesi esindaja Ann Johnsoni sõnul ei kommenteeri nad endiste töötajate poolt toime pandud tegude detaile. Sellegipoolest  lisas ta, et turvalisus nende lennufirma olulisim prioriteet ning Alaska Airlinesi töötajatel on hea meel, et see endine piloot peab oma tegude eest vastutust kandma. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles