Ryanair ähvardab streikivaid piloote töökaotusega (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryanair.
Ryanair. Foto: Rui Vieira/PA Wire/PA Images/Scanpix

Euroopa suurima odavlennufirma Ryanairi piloodid ja salongipersonal korraldavad järjekordselt suuremõõtmelisi streike, millega ettevõte teps mitte rahul pole. 

Ryanair hoiatas salongipersonali ja piloote, et kui streikide laine jätkub, võivad mõned neist töö kaotada, kirjutas DailyMail.

Iiri odavlennufirma seisab silmitsi ühe halvima nädalaga ettevõtte jaoks, kuna kolmapäeval ja neljapäeval jääb streigi tõttu ära üle 300 lennu Hispaanias, Portugalis, Itaalias ja Belgias. Ryanair lendab 37 riiki ja ülejäänud sihtkohti streik ei puuduta.

Eelmisel aastal lubasid Ryanairi piloodid streikida jõulude ajal, mistõttu tuli ettevõte töötajate soovidele vastu ning tunnustas pilootide ühinguid esimest korda lennufirma 32-aastase tegutsemisaja jooksul. Siiski pole Ryanair suutnud mitmete pilootide ühingutega kokkuleppele jõuda, mistõttu hakkavadki nüüd nii piloodid kui salongipersonal mitmes riigis taas streikima. 

Nii streigid kui ka kuumalaine Põhja-Euroopa riikides on põhjuseks, miks on Ryanairi piletid hetkel soodsamad kui tavapäraselt.

«Samal ajal kui proovime jätkuvalt pilootide ja salongipersonali ühendustega üle terve Euroopa suhelda, eeldame uusi streike suve kõrgperioodil, kuna me ei ole valmis nende ebamõistlikele nõudmistele vastu tulema, mis kompromiteeriks kas siis meie madalaid hindu või üliefektiivset ärimudelit,» selgitas Ryanairi tegevjuht Michael O'Leary,

Ta lisas, et kui need ebavajalikud streigid jätkavad klientide kindlustunde kahjustamist ning hindade mõjutamist, siis peab ettevõte üle vaatama oma talvegraafiku. See võib tähendada nendes baasides, mis streikimistest mõjutatud on, nii lennukite vähendamist kui ka töökaotusi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles