Jõuluturiste Virumaale seni veel jätkub

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linnusel läheb ja talvisel hooajal hästi.
Rakvere linnusel läheb ja talvisel hooajal hästi. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Kuigi majandussurutis mõjub maakonna turismiettevõtetele erinevalt, ei kurda Rakvere linnus töö ega turistide puuduse üle.

Rakvere linnuse direktori Tiina Põllu sõnul on neil tänavu detsembris töögraafik ülitihe ja mullusega võrreldes on tellimusi märgatavalt rohkem, kirjutab Virumaa Teataja.

Põllu sõnul pakuvad nad uudisena lastele etendusega jõuluprogrammi, mis on kindlasti üheks põhjuseks, et huvilisi nõnda palju on. 

«Aga lastegruppe on tulemas ka niisama ja päris palju firmasid soovib meie juures jõulupidu pidada,» lisas Põllu.

Külalistele rõõmu
Lõviosa jõulukuu linnusekülastajatest tuleb väljastpoolt Rakveret ja Lääne-Virumaad. Nii on firmapeoks linnuse reserveerinud ettevõtted enamasti Tallinnast, koolide huvi on aga märgatavam Tartu kandist.

Suurem jõulumöll läheb linnuses lahti pühapäeval, mil siitkandi rahvale pakuvad silmailu tantsijad Peterburi noortetrupist Fantaasia, kes esitavad keskaegseid ja XIX sajandi ballitantse.

Jaanuari alguses on linnusesse tulemas aga väga palju gruppe Venemaalt. «Loomulikult on neid ka detsembris, kuid jaanuari alguses mitu korda rohkem,» rääkis Tiina Põllu, lisades, et põhjuseks on õigeusu jõulud, mida tähistatakse kaks nädalat hiljem kui meil.

Põlulas oleva Maasikamäe piisonifarmi peremees Hillar Pulk ütles, et loomulikult on neilgi probleeme, kuid seni nad ei kurda, sest kuni jaanuari keskpaigani on paljud töökollektiivid, ettevõtted ja sünnipäevalised oma peod nende juures ära tellinud.

Hillar Pulga sõnul on piisonifarmis võimalik pidada ka mitmesuguseid seminare ning päris palju reserveeritakse juba suvekski. Näiteks on tulemas erinevate firmade suvepäevad ja laste töölaagrid.

Kui suvel ei ole majutusega probleeme, siis talveperioodil saab piisonifarm korraga vastu võtta paarkümmend öömajalist.

Peremees ise peab edu võtmeks nii farmi omanäolisust kui ettevõtte filosoofiat, milles on ühendatud töörõõm ja farmipidamise elustiil. Ta tunnustas oma töötajaid ja ütles, et tüdrukud ise on õhinal asja juures ning otsivad ja leiavad võimalusi külalistele rohkem rõõmu pakkuda.

Lisaks söögile ja joogile tantsitakse rivitantsu, mängitakse indiaani ajaloolisi seltskondlikke mänge ja räägitakse loomajutte.

Langus annab tunda
Päris töine on jõuluaeg ka Arma ratsatalus Rutjal. Ratsa­talu perenaise Mare Kalme sõnul on tulemas hulk lastegruppe. «Tundub, et viimasel ajal ei taheta enam igasuguseid kommertslikke jõulumaasid, vaid otsitakse pigem ehedat ja maalähedast elamust,» ütles Kalme.

Perenaise arvates ei ole tänavu mullusega võrreldes mingit olulist tagasilööki märgata. «Kui muul ajal ongi ehk vaiksem, siis jõulude eel tahetakse ikka maale tulla,» lausus ta.

Võsu Männisalu puhkekeskuse müügijuhi Leila Vaiguranna ütlusel on neil olukord mullusega võrreldes märksa kehvem. «Majanduslangus annab siiski tunda, tulijaid on oluliselt vähem ja soovidki on tunduvalt väiksemad,» rääkis Vaigurand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles