Soomlaste jaburad spordialad: marjakorjamise MM ja õllehõljumine

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Instagramist/ @bartenderphd

Soomlased on teadagi paraja vimkaga rahvas, kellele naljategemine pole teps mitte võõras. Põhjanaabrite eriskummalised spordialad on aga täiesti omaette tase, mille uskumiseks tuleb Soome kohale sõita neid ise kogema.

Soojalgpalli MM

Messilikult osavatest tehnikatest pole soojalkas paraku erilist tolku. Piirideta jalgpalliväljak asub keset pehmet sood ning nagu tavaks, võidab see, kes lööb kõige rohkem väravaid. Soojalgpalli maailmameistrivõistlused toimuvad Soome kirdeosas Hyrynsalmis. Osalejatel palutakse tähelepanelik olla, et mudasse vajunud saapad kaotsi ei läheks.

Marjakorjamise MM

Ka marjakorjamises saab võistelda ning praegune rekord on aukartustäratav 27,98 kilogrammi jõhvikaid tunni jooksul. Võitjat ootab rahaline üllatus ning osalemine on tasuta. Marjakorjamise maailmameistrivõistlused toimuvad Ida-Soomes Suomussalmis.

Õhukitarri MM

 

A post shared by Mari Jauhola (@mjaux) on

Kui sulle meeldib rokkstaari kombel käituda ja pidutseda, aga pole kunagi viitsinud mõnda pilli ära õppida, siis on see meistrivõistlus just sulle. Õhukitarristide ideoloogia kohaselt lõppeksid kõik maailma sõjad, kliimamuutused kaoksid ning kõik halvad asjad haihtuksid, kui kõik maailma inimesed mängiksid õhukitarri.

Mobiiltelefoni viskamise MM

Mobiiltelefoni viskajad usuvad vana Nokia endisesse väesse ning ei nõustu mingilgi moel, nagu oleks nutitelefonid vanad kõnemasinad kasutuks muutnud. Tule võistlema ning näita, milline telefon on tõeline boss! Viska aga telefon Linnutee poole ja vaata, milline lendab kõige kaugemale. Osalejatele dopinguteste ei tehta.

Tõukekelgu MM

Foto: THORD NILSSON / kod 9021/ Scanpix

Tõukekelgu maailmameistrivõistlust pole kuigi keeruline ette kujutada. Seda tehakse ainult talvel ning võistelda saab Soome keskosas Multias.

Õllehõljumine

 

#Kaljakellunta #BeerFloating ...see more at www.bartenderphd.wordpress.com

A post shared by Catalin Munteanu (@bartenderphd) on

Kaljakellunta ehk «õllehõljumine» on iga-aastane vabaõhufestival, millel ei ole kindlat organiseerijat. Selle totra ürituse jooksul koguneb tuhandeid osalejaid Kerava või Vantaa jõele erinevate täispuhutavate rõngaste ja muude hõljukite peale, et siis samal ajal õllet nautides jõevooluga kaasa hõljuda. Festival toimub iga aasta kas juuli viimasel või augusti esimesel nädalavahetusel.

Lisaks nendele toredatele spordivõistlustele on soomlased tegelenud veel ka järgmiste nüüdseks peatatud spordialadega:

Sääselitsumine

Lüpsmispingi heitmine

Sõrmedega laual trummi mängimine

Kummiku heitmine

Sipelgapesas istumine

Allikas: visitfinland.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles