Estonian Air langetab kütuse lisatasu

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennuk.
Estonian Airi lennuk. Foto: Raigo Pajula.

Alates homsest vähendab Estonian Air kõikidel regulaarliinidel kütuse lisatasu 63 krooni ehk 4 euro võrra.


Madalam kütuse lisatasu hakkab kehtima kõikidele Estonian Airi regulaarlendude piletitele, mis ostetakse 25. novembril või hiljem. Piletitele, mis on ostetud enne 25. novembrit, kehtib 11.07.2008 kehtestatud kütuse lisatasu, teatas firma.

Uus ja madalam kütuse lisatasu on 186 krooni (12 euro) Helsingi ja Vilniuse liinidel ning 266 krooni (17 euro) kõigil ülejäänud regulaarlendudel. Tallinna-Kuressaare liinil kütuse lisatasu ei rakendata.

«Lennukikütuse hindade stabiliseerumise korral kaalume kindlasti kütuse lisatasu edasist langetamist,» lausus Andrus Aljas, Estonian Airi president ja juhatuse esimees.

Estonian Air kehtestas kütuse lisatasu seoses lennukikütuse hinna märkimisväärse tõusuga selle aasta kevadel.

Küsimusele, kuidas on olukord tšarterlendude kütuse lisatasudega, vastas Estonian Airi pressiesindaja Ilona Eskelinen Tarbija24.ee’le, et reisifirmadega käib arveldamine teistmoodi ehk lepingu järgi.

«Talvistel lendudel ei ole kütuse lisatasu eest arveid esitatud reisifirmadele,» kinnitas Eskelinen. Varem on firma pressiesindaja selgitanud, et Estonian Airi ja reisikorraldaja  vaheline leping näeb ette, et 31 päeva enne konkreetset lendu on neil õigus hinda korrigeerida vastavalt kütusehinna muutustele.

Varem samal teemal:

Estonian Air ei kiirusta piletihindade alandamisega

Kallinev kütus sunnib Estonian Airi piletihindu kergitama

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles