Uuring: enamik Eesti inimesi ei soovi näha Estonian Airi odavlennufirmana

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Estonian Airi korraldatud tänaseks ligi 3000 inimest hõlmanud küsitlusest selgub, et enamik Eesti elanikest soovib reisida kodumaise lennufirmaga ja soovib, et see jätkaks pigem traditsioonilise kui odavlennufirmana.


Enam kui 73 protsenti vastanutest eelistavad lennata kodumaise lennufirmaga. Eestlased näevad rahvuslikku lennufirmat eelkõige riigi sümbolina ja esindajana ning seostavad seda välismaalt tulles kodutundega.

Eestlased hindavad eestikeelset teenindust, otselendu, mugavust ja kvaliteeti. Samas on lennupileti hind ostuotsuse langetamisel üks peamisi tegureid. Ligi 6 protsenti vastanutest väitis, et valivad lennufirma pelgalt hinna järgi ja ilma muid eelistusi omamata.

Sihtkohtadest peeti kõige olulisemaks otselende Põhjamaadesse, Saksamaale, Inglismaale, Itaaliasse ja Hispaaniasse.

Suurem osa vastanutest ei poolda eraldi tasu võtmist pagasi või lennule registreerimise eest. Ligi 90 protsenti nõustusid, et kõik lennufirma traditsioonilised teenused (üks ühik registreeritud pagasit, lennule registreerimine) peavad sisalduma pileti hinnas.

Suurem osa vastanutest (64 protsenti) arvab, et pardatoit peaks sisalduma piletihinnas, 26 protsenti näeksid pardal pigem internetiteenust kui mobiilisidet või videomänge.

Eestlased eelistavad mugavat ja kiiret lennuühendust põhilennujaamadesse. Raha säästmise nimel on nõus lendama ebamugavatel lennuaegadel ja kõrvalistesse lennujaamadesse vaid 31 protsenti vastanutest.

Sihtkohtadest, kuhu peaks kindlasti otselennud toimuma, mainiti kõige enam Põhjamaid, Saksamaad, Suurbritanniat, Itaaliat, Hispaaniat. Eraldi toodi välja näiteks London, Moskva, Kopenhaagen, Pariis, Hamburg, Amsterdam, Vilnius jt.

Küsitlusele vastanud soovivad Estonian Airi seostada kõige enam alljärgnevate tunnustega:

  • kvaliteet – 69 %,
  • keskkonnasõbralikkus 25 %,
  • uuenduslikkus 25 %.

Küsitlusele vastanud lendavad peamiselt järgmistel eesmärkidel:

  • tööreis – 26 %,
  • puhkuse eesmärgil – 41 %,
  • muudel põhjustel – 25 %.
  • 8 protsenti vastanutest oli neid, kes ei lenda eriti tihti.

Küsitlus toimus projekti «Minu Estonian Air» raames, mis käivitus 1. juunil ja kestab 1. augustini 2011. Rahvaküsitluse keskkond asub Estonian Airi kodulehel http://www.estonian-air.ee/minu_estonian_air .

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles