Maagiliselt kaunisse Usbekistani reisimine muutub lihtsamaks

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samarkandi maalilised tänavad
Samarkandi maalilised tänavad Foto: Thomas Wallmeyer / PantherMedia / Scanpix

Usbekistan teatas just uuest e-viisa rakendamise plaanist, mis muudab sellesse vanal Siiditeel asuvasse riiki reisimise oluliselt lihtsamaks.

Uus viisasüsteem hakkab kehtima alates 15. juulist, kirjutas Lonely Planet. Lisaks e-viisa süsteemi loomisele, kaotatakse viie päeva jooksul riigist läbi sõites ka transiit-viisa vajadus.

Alates pühapäevast saavad Usbekistani reisida soovijad 30 päeva viisat taotleda läbi uue veebilehe (lehekülg avatakse pühapäeval) ning viisa maksumuseks saab olema 20 dollarit (ligi 17 eurot).

Tegemist on olulise muutusega, kuna varasemalt sai Usbekistani viisat taotleda vaid saatkonnast ning sealtki anti turistidele välja vaid enamasti seitsme päeva pikkuseid viisasid.

Usbekistan teatas ka, et uus transiit-viisa kaotamise süsteem hakkab kehtima samuti 15. juulist ning see laieneb 101 rahvusele. See tähendab seda, et lennukiga Usbekistani saabunud inimestel lubatakse riigis viibida viisavabalt kuni viis päeva, kui neil on ette näidata lennupiletid kolmandasse riiki. Kui praegu pakub läbi Usbekistani transiitlende vaid käputäis lennufirmasid, siis loodetakse, et uus viisasüsteem meelitab siia ka uusi lennuliine.

Varasemalt üsna range ja suletud riik on viimasel ajal end üha rohkem välismaailmale ja turistidele avama hakanud. 2017. aasta detsembris tehti algust esimeste viisareformidega, kui käidi välja idee turistiviisat pikendada seitsmelt päevalt 30 päevani. Selle aasta veebruaris teatas Usbekistan aga, et pakub viisavaba reisimist Iisraeli, Indoneesia, Lõuna-Korea, Malaisia, Singapuri, Jaapani ja Türgi kodanikele.

Usbekistan jõudis sel aastal ka Lonely Planeti parimate Aasia sihtkohtade hulgas teisele kohale, mistõttu on kahtlemata väärt reis sellesse kaunisse riiki ette võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles