Ryanairi piloodid plaanivad streikida kõige magusamal puhkuste ajal

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryanair.
Ryanair. Foto: Rui Vieira/PA Wire/PA Images/Scanpix

Ligi sada Ryanairi pilooti plaanivad 12. juulil taas streikida. 

Juuli keskpaik on teatavasti üks populaarsemaid aegu reisimiseks, kuid just sellel ajal plaanivad ligi sada Ryanairi Iirimaal töötavat pilooti streikida, kirjutas Independent.

Iiri Pilootide Ühingu (IALPA) liikmed vaidlevad Ryanairiga nii puhkuseaegade kui ka lennumeeskondade Euroopa ja Põhja-Aafrika vahelistesse baasidesse ümbersuunamise korralduse üle. 

Ühingu sõnul on vaidlus jõudnud sinnani, et Ryanair ähvardab Dublinis baseeruvaid piloote teistesse lennujaamadesse ümber suunata ning lisaks sellele ka piirata võimalusi edendamiseks.

IALPA küsitles Ryanairis töötavaid piloote protesti toimumise soovi osas ning 95 piloodist oli vaid üks streigi vastu.

Ryanairi pilootide streik peataks lennufirma lennukite töö ühel kõige lenduderohkemal ajal aastas. Ryanairi palgal on Iirimaalt ligi sada pilooti ning ligi 200 pilooti veel töötab lennufirmas lepingu alusel. Kuigi tõenäoliselt lepingu alusel töötavad piloodid streigiga ei ühine, on nemad peamiselt kaaspiloodid ning nii palju streike ei mõjutakski kui täispalgal olevad piloodid.

Kuna streigis osalevad vaid Ryanairi Iirimaal baseeruvad piloodid, siis mõjutab see peamiselt läbi Iirimaa lendavaid reisijaid.  

Ryanairi esindaja sõnul enamik lennufirma 12. juulil toimuvatest lendudest streigist mõjutatud ei ole, kuna vaid seitse protsenti kõigist Ryanairi lendudest on läbi Iirimaa.

Lennufirma kinnitusel antakse kõigile streigist puudutatud reisijatele lendude tühistamisest teada 10. juulil ehk kaks päeva enne plaanitud streiki. Reisijatel on õigus Ryanairiga uued piletid broneerida ning kui samal või järgmisel päeval pole Ryanairi lendudel vabu kohti saadaval, siis lubab lennufirma broneerida reisijatele mõne teise lennufirma piletid.

Möödunud kuul tühistas Ryanair lennuliikluskontrolli streikide tõttu üle 1100 lennu, mis mõjutas ligi 200 000 reisijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles