See maaliline saareke on nüüdsest Kanaari saarte hulgas

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
La Graciosa saar
La Graciosa saar Foto: Pixabay/ lapping

Pisike 721 elanikuga La Graciosa registreeriti just kaheksandaks Kanaari saareks. 

Kanaari saarestikus on tegelikult 13 saart, kuid vaid Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, El Hierro, Fuerteventura ja La Gomera on seni ametlikult tunnustatud. Pärast aastatepikkust kampaaniat registreeriti nüüd ka La Graciosa Kanaari saareks, kirjutas Lonely Planet.

La Graciosa
La Graciosa Foto: Caro / Oberheide /Scanpix

Kui varem kuulus La Graciosa Lanzarote saare alla, siis nüüd saab sellest omaette piirkond eraldi omavalitsusega. 

La Graciosa on 29 ruutkilomeetri suurune ning saart külastab ligi 25 000 turisti aastas. La Graciosa randu nagu Playa de las Conchas, Playa de la Cocina ja Playa de El Saladot peetakse suisa Hispaania parimateks.

La Graciosa
La Graciosa Foto: Caro / Joerg Oberheide / Scanpix

Kohalikud juubeldavad ning on õnnelikud, et üle 4000 allkirja saanud petitsioon lõpuks saarele ametliku staatuse aitas tagada. Sellegipoolest kardavad mõned, et nüüd hakkab La Graciosale liiga palju turiste tulema.

Saarel ei ole oma lennujaama ega isegi mitte asfaltteid. Siin on ainult kaks linnakest ning inimesed liiguvad enamasti ringi jalgratastega. Saart külastades tuleb liikuda vaid märgistatud radadel, et tundlikule maastikule mitte liiga teha.

«See on La Graciosa jaoks ajalooline päev,» lisas kohaliku Popular partei esindaja Joel Delgado.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles