USA lennufirmad ei ole nõus aitama kaasa immigrantide perekondade lahutamisele

Minna Annabel Tismus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: NIR ELIAS / Reuters / Scanpix

Ameerika Ühendriikide lennufirmad American Airlines, United Airlines ja Frontier Airlines palusid eile ühiselt riigi valitsuselt, et nende lennukites ei sõidutataks perest lahutatud immigrantide lapsi. 

Lennufirmad pöördusid USA föderaalvalitsuse poole palvega, et nende lennukeid ei kasutataks immigrantide laste transportimiseks, kui nad on perekonnast lahus, kirjutas CNN. USA Sisejulgeolekuministeeriumi esindaja sõnul on asutus lennufirmade käitumises pettunud.  

American Airlinesi esindaja ütles, et firma ei soovi mitte mingil juhul olla seotud perede lahutamisega või sellest rahalist kasu teenida. «Me loodame väga, et valitsus võtab meie palvet kuulda, ja täname valitsust selle eest». American Airlinesi esindaja ütles, et oleks «äärmiselt pettunud», kui kuuleks, et immigrantide lapsed, kes on peredest lahutatud, sõitsid nende lennukites.

American Airlinesil (nagu ka paljudel teistel USA lennufirmadel) on sõlmitud Ameerika Ühendriikide valitsusega lepingud, mille järgi tohib valitsusasutus võimaldada föderaaltöötajatel kasutada lennukeid vaid kindlate reiside jaoks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles