Galerii: Inglismaal riskivad rumalad turistid foto nimel eluga

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kagu-Inglismaal East Sussexis on ligi 60 meetri kõrgused varisevad kaljurünkad, mille otsa turistid oma eluga riskides foto tegemiseks ronivad.

Hoolimata suurtest mõradest Seaford Headi nimelistel rannaäärsetel kaljudel kipuvad turistid surma põlates nende otsa ronima, kirjutas Fox News.

«Ma olen näinud seda kaljurüngast ennegi varisemas ja olen näinud liiga paljusid inimesi kaljuäärel seismas,» sõnas turiste pildistanud kohalik fotograaf Wayne Spring.

Ta lisas, et kui mõni neist oleks libisenud ja libastunud, oleks see inimene olnud kadunud. «Sellist kukkumist üle ei ela – teravad kivid kaljude all juba hoolitsevad selle eest,» sõnas Spring.

Kaljude ohtlikkuse tõttu käib aeg-ajalt turiste eemale peletamas ka politsei ning aastaid on plaanitud kaljuäärtele ka piirdeid paigaldada. 

Fotograaf Wayne Springile aga see idee eriti meeltööda pole. Ta usub, et kui kaljupangale piirded panna, ei ole paik enam nii eriline. Samas nendib ta, et inimeste kainet mõistust ei saa enam usaldada. «Ma ei taha, et looduslik keskkond mõne idioodi pärast rikutaks, aga kui piire suudab neid takistada, siis olgu nii,» sõnas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles