«Vale» maailmakaardiga T-särke kandnud turistid peeti lennujaamas kinni

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Twitterist

Grupp Vietnami reisinud hiinlasi kandis T-särke, kus oli kujutatud palju vaidlusi tekitanud Lõuna-Hiina merd Hiina osana. Vietnami politsei pidas turistid lennujaamas kinni ning nõudis, et nad särgid ära vahetaksid.

Hiinlased olid reisinud Shaanxi piirkonnast Vietnami lõunaosas asuvasse linna Nha Trangi viiepäevasele puhkusele, kuid juba nende reisi algus ei sujunud kuigi hästi, kirjutas Independent.

Lennujaama politsei peatas grupi lennujaamas kinni pärast seda, kui nad võtsid seljast jakid, et palju pahameelt tekitanud T-särgil kujutatud kaardid paljastada. Turistidel lubati lennujaamast lahkuda vaid siis, kui nad särgid seljast võtavad.

Särkidel kujutatud vaidlusalune territoorium on 2000 kilomeetrit Hiina maismaalt merre Vietnami, Malaisia ja Filipiinide poole jooksev ala, millest kõik nimetatud riigid tahavad osa saada. Peking on pikalt püüdnud sellel tehissaartest pungil oleval piirkonnal oma ülemvõimu kehtestada, kuid teised riigid pole sellega teps mitte päri. 

Politsei poolt kinni peetud turistid teesklesid aga süütust ning väitsid, et nad ostsid särgid oma kodulinnast ning ei olnud kujutatu poliitilisest sõnumist teadlikud.

Särkidel kujutatud territoorium on eriti tundlik teema just Vietnamis, mis on läbi ajaloo oma Hiina naabriga erinevate piirkondade üle võidelnud. Olukorra muudab veelgi delikaatsemaks see, et Vietnami majandus sõltub suuresti just Hiina turistidest. 

Khanh Hoa turismiameti esindaja Tran Viet Trungi sõnul uuritakse vastuolulisi T-särke kandnud turistide juhtumit ning kui vaja, võetakse kasutusele ka tugevamad meetmed.

Sotsiaalmeedias said turistid aga suure pahameele osaliseks ning paljud vietnamlased arvasid, et sellised jultunud külastajad tuleks riigist välja saata ja mitte neid enam Vietnami lubada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles