Naine lendas abikaasa passiga teise maailma otsa

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Geeta Modha nimeline naine lendas Mancesterist Delhisse abikaasa passiga, kusjuures viga avastati alles siis, kui ta Indiasse jõudis.

Emirates Airlines uurib nüüd, kuidas sai olla võimalik, et naine lendas 6800 kilomeetrit vale passiga ilma, et keegi lennufirma töötajatest oleks seda märganud, kirjutas Travel+Leisure.

55-aastane Heatonist pärit Geeta Modha haaras 23. aprillil ärireisile minnes kogemata kaasa hoopis oma abikaasa Dilip Modha passi. 

Naine läbis turvakontrolli nii Manchesteri lennujaamas kui ka ümberistumisel Dubais, kuid vale passi mehe fotoga ei märganud keegi. 

Alles siis kui Modha jõudis Delhisse ja hakkas täitma immigratsiooniankeeti, ei lubatud tal vale dokumendi tõttu riiki siseneda. Seejärel saadeti ta Dubaisse, kuhu ta pidi ööseks jääma ning ootama, millal Emirates talle õige passi saadab.

Geeta Modha pidi ostma Delhisse minekuks uue pileti ning seega läks tal raisku nii aega kui raha. Naise enda sõnul jõudis ta Manchesteri lennujaama piisavalt vara ning kui ametnikud oleksid viga märganud varem, oleks ta jõudnud veel kodus õige passi järel käia.

«See, et öeldakse, et lennujaamade turvalisusnõuded on väga karmid, aga endiselt on võimalik, et 2018. aastal midagi sellist juhtub, on lihtsalt kohutav,» sõnas Modha.

«Nagu kõik lennufirmad, teeme lennujaamadega tihedat koostööd, et kõik passikontrolli puudutavad regulatsioonid oleks rangelt järgitud. Selles juhtumis ei järgitud meie tavapäraselt kõrget standardit ning soovime proua Modhalt vabandust paluda,» sõnas Emiratesi esindaja.

Esindaja kinnitas, et lennufirma uurib praegu, kuidas sai selline olukord üldse tekkida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles