Gängimuuseumis saab mängida pätti, politseid ja lahkajat

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Las Vegas. Suusamaskiga sissetungija on võtnud naise pantvangi. Politseinik annab käskluse relv loovutada ning naine vabastada, kuid kurjategija ei kuula sõna - ta hüppab politseiniku poole, kes kõhklemata tulistab.

Politseinik oli selles stsenaariumis Briti turist ning ohver ja sissetungija olid elusuuruses videoprojektsioonid gängsterimuuseumis (Mob Museum) Las Vegases. Muuseum pakub külastajatele võimalust käed külge lüüa ning osaleda erinevates adrenaliinirohketes harjutustes.

Muuseum on endine kohtumaja, mis asub Las Vegase kesklinnas. Selle väljapanek on keskendunud organiseeritud kuritegevusele ning külastajad saavad nüüd omal nahal kogeda, milliseid keerulisi otsuseid peavad politseinikud iga päev sekundi murdosa jooksul vastu võtma.

Muuseumi kõige viimased uuendused on kriminalistikalabor (muidugi saab ka seal ise kätt proovida) ning puskari ajamise masin, milles valmib kohalik samakas. Muude atraktsioonide hulgas on salajane baar, kuhu pääseb sotsiaalmeediast paroole leides ning maitsta saab ka alkoholi keeluaja autentseid kokteile.

«Paljud inimesed küsivad: miks sa ei tulistanud relva kurjategija käest minema või ei tulistanud talle pahkluudesse,» selgitab Las Vegase politseikapten Robert Plummer. «Kui sa aga näitusel käid, saad sa aru, et seda on praktiliselt võimatu teha, kuna täpsust segavad nii paljud faktorid. Sa pead teadma ümbrusest kõike - kui sa lased küünarnukist mööda, mis asub kurjategija taga? On see ehk süütu kodanik, laps või keegi kolmas?»

Lisaks kriminalistikalaborile ja erinevatele kurjategija tabamise situatsioonidele saavad inimesed mängida ka lahkajat - neile esitletakse erinevaid surnukehasid ning nad peavad kindlaks tegema surma põhjuse, kirjutab AP.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles