Video: politsei taserdas lennukis reisijat kõigi silme all

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Pühapäeval taserdas Miamist Chicagosse suundunud American Airlinesi lennukis lennujaamapolitsei ühte reisijat, kes ahistas kaasreisijat ning ei allunud politsei korraldustele.

American Airlinesi lennuk ootas Miami lennujaamas õhkutõusu, kui salongipersonalile teatati, et üks reisijatest käperdab naisreisijat, kirjutas Travel+Leisure.

Politse kirjelduse kohaselt palus salongipersonali juht naisreisijat ahistanud mehel, 28-aastasel Jacob Garcial kohta vahetada, kuid mees keeldus ja hakkas naise ja tema kaaslase peale karjuma. Seepeale hakkasid lennusaatjad juhendama ülejäänud reisijaid lennukist lahkuma, kuid selle peale hakkas Garcia jälle kaasreisijaga kaklema, mistõttu kutsusid American Airlinesi töötajad politsei.

Kui politseinikud palusid Garcial oma kohalt lahkuda, keeldus ta taas ning kui politseinikud hakkasid talle käeraudu peale panema, üritas mees põgeneda ning puikles igati vastu.

Lennukis olnud kaasreisija püüdis olukorra videolindile, kus on näha, et Garcia küsib mitu korda politseinikelt, miks teda arreteeritakse. Politseinikud ütlesid talle korduvalt, et ta ei võitleks vastu ning keegi vastas, et ta arreteeritakse, sest ta ahistas naist ning on rassist. Pärast pikemat kähmlust kolme politseinikuga võttis üks nendest lõpuks taseri välja ja andis Garciale elektrišoki. 

Kui mees lõpuks politseinikega kaasa läks, vajus ta lennujaama terminalis kokku ning proovis haarata politseiniku relva. Selle peale muidugi taserdati teda uuesti, kuid videolindile pole see jäänud.

Garcia arreteeriti ja talle on esitatud süüdistus avaliku korra rikkumises, löömises ja politseinikult relva võtmises. 

American Airlinesi esindajate sõnul hilines lend tunni võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles