Pärast USA lennuõnnetust tõusis Ryanair maailma kõige turvalisemaks lennufirmaks (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Odavlennufirma Ryanair
Odavlennufirma Ryanair Foto: Gleb Garanich/Reuters/Scanpix

Eile tegi maailma kõige turvalisemaks peetud lennufirma Southwest Airlinesi lennuk Philadelphias hädamaandumise ning üks reisijatest sai surmavaid vigastusi.  Pärast USAs toimunud õnnetust kannab Ryanair nüüd kõige turvalisema lennufirma tiitlit.

Peale Southwesti lennu 1380 katastroofilist mootoririket ning reisija Jennifer Riordani surma muudeti lennu number ära juba mõni tund peale õnnetust, vahendas Independent. Alates tänasest lendab samal marsruudil, New Yorgist Dallasesse lend koodiga 8881.

Lisaks lennu numbri vahetumisele muutus pärast õnnetust ka Southwest Airlinesi staatus. Kuigi lennufirmal oli ette tulnud väiksemaid õnnetusi, ei olnud kuni eilseni Southwesti pardal hukkunud mitte ühtegi reisijat.   

Lennufirmasid, mille pardal pole hukkunud ühtegi reisijat on muidugi palju, kuid Southwest Airlines oli neist kõigist opereerinud kõige kauem. Alates 1971. aastast oli Southwest turvaliselt lennutanud tervelt 1,8 miljardit reisijat, mistõttu peeti seda kõige turvalisemaks lennufirmaks maailmas.

Pärast eilset õnnetust võttis kõige turvalisema lennufirma tiitli üle aga Ryanair. Iiri odavlennufirma lendudel pole alates ettevõtte asutamisest 1985. aastal hukkunud mitte ühtegi inimest.

Samuti ületas Ryanair eelmisel aastal miljardi reisija künnise, mida on rohkem kui ühelgi teisel Euroopa lennufirmal.

Turvalisuse poolest on maailmas teisel kohal easyJet, samuti odavlennufirma, mis on alates 1995. aastast lennutanud turvaliselt 820 miljonit reisijat.

Flybe, Jet2, Thomas Cook Airlinesi ja Virgin Atlanticu pardal pole samuti ühtki reisijat hukkunud, kuid need lennufirmad on lennutanud ka tunduvalt vähem reisijaid kui Ryanair või easyJet.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles