Brexiti järel on Suurbritannia reisijatel suuremad õigused kui Euroopa Liidus

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erika Eros/PantherMedia / Scanpix

Suurbritannia valitsus ei plaani pärast Brexitit reisijate kompensatsioonireegleid muuta.

Kuigi Euroopa Liit keerab peagi Suurbritanniale eraldatavad kompensatsioonikulude kraanid kinni, plaanib riik reisijate turvalisuse endiselt tagada, vahendas The Independent.

Lisaks kompensatsioonide säilitamisele kavatseb valitsus Suurbritanniast väljuvatele lendudele veelgi rohkem reegleid seada, mis omakorda muudab lendamise reisijate jaoks turvalisemaks kui varem.

Näiteks hakatakse lennufirmadelt nõudma, et hilinemise korral peavad nad reisijatele kas kohe kompensatsiooni maksma, või reisijaid teavitama, et neil on õigus kompensatsiooni taotleda.

Euroopa Liidu seaduste järgi peavad lennufirmad maksma kompensatsiooni lennu tühistamise ja hilinemise eest, mis ei ole toimunud «erakorralistel asjaolude» tõttu.

Sellised asjaolud võivad EC261/2004 regulatsiooni järgi esineda poliitiliselt ebastabiilsetes oludes, asjaomase lennu tegemiseks sobimatute ilmastikutingimuste tõttu, turvalisuse ohu, ettenägematute lennuohutusega seotud vajakajäämiste ning streikide korral, mis mõjutavad tegutseva lennuettevõtja toimimist.

Kui ELi lennujaamast väljuv lühilend hilineb vähemalt kolm tundi, on reisijatel õigus taotleda 250€ suurust kompensatsiooni. Kui lend on juba 1500-3500 kilomeetrit pikk, on kompensatsiooniks juba 400 eurot.

Veel pikemate lendude puhul, mis hilinevad neli tundi või rohkem, saavad reisijad taotleda 600 euro suurust valuraha.

Kuigi pärast Brexitit tekib kahtlemata reisimise ja kompensatsiooni seadusliku poole peal teatav segadus, kinnitas Suurbritannia valitsus, et reisijate õiguste standardid ei lange.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles