Graafik: lennufirmad, mille lennukites on surnud kõige rohkem lemmikloomi

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: DAVID MCNEW/AFP/SCANPIX

Kuigi lemmikloomaga lendamine on kahtlemata looma tervise seisukohalt riskantne, tundub, et mõne lennufirmaga lendamine on lemmikule ohtlikum kui teised.

Sel nädalal põhjustas United Airlinesi lennusaatja reisija kutsika surma, kuna ta käskis reisijal oma loomake pea kohal olevasse kappi panna. Lemmiklooma surm United Airlinesi lennuki pardal pole aga sugugi esimene kord.

Eelmisel aastal lendas United Airlinesi lennukites kokku 138 178 lemmiklooma, kellest 18 hukkus ja 13 said vigastada. Mitte üheski teises Ameerika Ühendriikide lennufirmas polnud 2017. aastal hukkunud lemmikloomi nii palju, vahendas Yahoo.

Lennukitranspordil hukkunud lemmikloomade statistika katab ainult loomi, kes reisisid PetSafe cargo programmiga, ehk loomade transportimiseks mõeldud ruumis, mitte kabiinis. Seega jääks sel nädalal United Airlinesi pardal hukkunud kutsikas statistikast täiesti välja.

Kuigi United Airlines võttis hiljuti surnud kutsika eest vastutuse, ütles lennufirma esindaja Charlie Hobart, et suur osa eelmisel aastal lennukis hukkunud loomadest suri lennufirmast olenemata põhjustel juba varasemate terviseprobleemide tõttu.

Hobarti sõnul viiakse lennufirmas iga kord pärast looma surma või viga saamist läbi põhjalik uuring. «Me võtame reisijaga ühendust, pakume tuge ja avaldame kaastunnet ning töötame selle nimel, et seda enam ei juhtuks,» lisas ta.

Võrreldes aga konkurentidega, jätab United Airlinesi statistika tunduvalt halvema mulje. United Airlines vedas tõepoolest rohkem lemmikloomi kui ükski teine lennufirma, kuid sellegipoolest on hukkunud loomade suhtarv rohkem kui poole suurem teisele kohale tulnud American Airlinesist. Kõige rohkem loomi suri United Airlinesil ka kahel eelneval aastal.

Foto: Department of Transportation's 2017 Air Travel Consumer Report. (Department of Transportation)

Hukkunud loomadega lennufirmadest oli kõige parem tulemus Alaska Airlinesil, kus 114 947 lennutatud lemmiku kohta oli kaks hukkunud ja üks kadunud loom. Kass põgenes oma puurist Honolulu lennujaamast ning teda ei leitudki enam üles.

Alaska Airlinesi esindaja sõnul on loomade hukkumine lennukis siiski harv juhus. «Enamasti juhtub see stressi tõttu,» sõnas esindaja ning õhutas reisijaid oma lemmiku veterinaariga enne lendu nõu pidama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles