Tagumikku välgutanud turistid visati Machu Picchust välja

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistide tagumikuvälgutamine on Machu Picchus levinud ka varem
Turistide tagumikuvälgutamine on Machu Picchus levinud ka varem Foto: Kuvatõmmis Instagramist/ @lukeharvey88

Kolm turisti võtsid Peruu kuulsas inkade linnas Machu Picchus tagumikud paljaks, kuid iidse linna valvuritele loomulikult selline käitumine ei meeldinud.

Siivutult käitunud turistideks olid 21-aastane sakslane, 24-aastane šveitslane ja 26-aastane hollandlane, vahendas Travel+Leisure.

«Kolm turisti võtsid püksid maha, et oma tagumikke näidata ja pilte teha,» sõnas kohaliku politsei esindaja Martin Flores ning lisas, et see ei ole Machu Picchul lubatud. Florese sõnul visati turistid ajaloolisest paigast välja, kuid kedagi neist ei vahistatud.

Üllataval kombel on alasti piltide tegemine 15.sajandi inkade varemetes turistide seas üha populaarsem. End paljastavad turistid Machu Picchul olevat nii levinud, et 2014. aastal teatas Peruu kultuuriministeerium, et enda paljastamine näitab üles igasuguse austuse puudumist ning ohustab seega kultuurilist pärandit.  

Samuti on Machu Picchu piletitele prinditud ajaloolise paiga külastamise reeglid, kus on ka kirjas, et alastus on keelatud. Kuigi ei ole täpselt teada, kui palju turiste on end Machu Picchul alasti võtnud, on sellega vahele jäänud kümneid turiste.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles