Firenzes Heraklese kuju kõrval urineerinud turisti ootab kopsakas trahv

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heraklese ja Cacuse kuju
Heraklese ja Cacuse kuju Foto: Valery Vvoennyy/PantherMedia / Scanpix

21-aastane ameeriklane jäi teisipäeva öösel Firenzes vahele Herklese kuju kõrvale urineerimisega, mistõttu ootab teda nüüd kuni 10 000 eurone trahv

Firenze ajaloolistel Loggia dei Lanzi treppidel kuju kõrval urineeriva ameeriklase pildistas üles turvamees, kes kutsus välja ka munitsipaalpolitsei, vahendas Travel+Leisure. Nooruk sai süüdistuse avaliku korra rikkumise eest ning kuigi sellega ei kaasne kriminaalkaristust, peab ta maksma 5000-10 000 eurose trahvi.

Loggia dei Lanzi on Firenze kuulus väligalerii, kus asuvad mitmed olulised skulptuurid nagu näiteks ka marmorist Medici lõvid. Loggia dei Lanzi ehitati 14. sajandil ning on alati olnud avatud 24 tundi ööpäevas.  Nooruk urineeriski öösel kell 1.30 Heraklese ja Cacuse kuju kõrval, mille autoriks oli 16.sajandil elanud Baccio Bandinelli.

Paraku pole see esimene kord, kui Firenze on labaste turistidega hädas. Eelmisel aastal otsustas linn hakata ajaloolise kiriku trepil söövaid turiste voolikuga pritsima. Otsuse vastu võtnud linnapea selgitas, et nende turistide arv, kes ei hinda linna kultuurilist pärandit ja söövad kiriku treppidel on kahjuks tõusnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles