Värviline uisurada muudab talve tõeliseks muinasjutuks

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Instagramist/ @mthiessen

Edmontoni linnas on talvel miinus 35 kraadi külma igati tavapärane nähtus ning talv lukustab paljud inimesed soojade toaseinte vahele. Seetõttu panid kohalikud ametnikud ja disainiinimesed pead kokku, et mõelda põneva lahenduse peale, mis inimesi õue meelitaks.

Alberta osariigis Edmontoni linnas on Victoria park, kuhu juba 2015. aastast saadik tehakse igal talvel 2700 ruutmeetri suurune jäärada, vahendas Travel+Leisure.

Nüüd on lisatud rajale ka vikerkaarevärvilised tuled, mis muudavad uisutamise suisa muinasjutuliseks elamuseks.

 

A post shared by Wendy Hoglund (@wendyhoglund) on

Uisurada avati aastad tagasi algselt selleks, et inimestel oleks tore talvel mööda jäiseid pargiradu tööle uisutada. Kuigi pargi uisurada kasutatakse ka tööle minekuks, on jääväli oluliselt populaarsem talispordi nautijate seas.

Uisurada on osa laiemast kohaliku omavalitsuse projektist nimega Talvise linna strateegia, mille eesmärgiks on nii turiste kui kohalikke õhutada rohkem talvist Edmontoni nautima.

Victoria pargi uisurajal põlevad värvilised tuled iga päev kella 17 ja 22 vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles