Piloot jagab kummalist nippi, mis aitab turbulentsi ajal rahulikuks jääda

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arpad Radoczy/PantherMedia / Scanpix

Isegi kõige kogenumate reisijate jaoks võib turbulents olla ehmatav kogemus. Öeldakse küll, et turbulents pole enamasti ohtlik, kuid siiski on tugevamate raputuste korral tihti raske rahu säilitada.

Inimesed kasutavad tähelepanu kõrvale juhtimiseks erinevaid meetodeid. Mõni teeb uinaku, teine vaatab filmi või loeb. Vahel on turbulents aga siiski nii tugev, et seda on võimatu ignoreerida.

Et teada saada, mida siis peaks ikkagi tegema, külastas Today ajakirjanik Jeff Rossen turbulentsi simulaatorit ning uuris ka piloodi Ron Neilsenilt, mida peaks lennuhirmu korral tegema, vahendas Huffington Post.

Piloot soovitas hirmu hajutamiseks proovida oma nime kirjutamist vastaskäega. Ehk siis kui oled paremakäeline, kirjuta vasaku käega ja vastupidi.

Neilsen selgitas, et see paneb meid eriliselt keskenduma kirjutamisele, sest vastaskäega kirjutamine pole midagi sellist, mida tavapäraselt teeksime. Tänu sellele hajub meie tähelepanu turbulentsilt Veel lisas Neilsen, et vastaskäega kirjutamine sunnib meid kasutama seda aju poolt, mis saab tavaliselt vähem kasutust. See jällegi nõuab suuremat keskendumist.

Piloodi teiseks soovituseks oli läbi joogikõrre hingamine, mis peaks samuti aitama tähelepanu kõrvale juhtida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles