Video: üleujutus Brasiilia vihmametsas tekitas maagilise veealuse maailma

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Tugevad vihmahood ajasid Brasiilia Rio de la Platas jõe üle kallaste, mis uputas osa kaunist vihmametsast. Üleujutuse vesi on aga kristallselge ning imepärast maailma saab minna sukeldudes avastama.

Kui enamasti käivad üleujutustega kaasas mudavoolud ning sogane vesi, siis Rio de la Plata puhul jäi vesi kristallselgeks.

Sedasorti üleujutus on ülimalt harvaesinev nähtus. Kohaliku reisikorraldaja Recanto Ecológico Rio da Prata esindaja Maria Senir Schereri sõnul on kristallselget üleujutust piirkonnas esinenud viimase 16 aasta jooksul vaid kolm korda, vahendas mnn.com.

«Veetase on tavaliselt sillast meeter madalamal, aga sel päeval oli veetase üle kaks meetrit sillast üleval pool,»kirjeldas Scherer. 

Sellisena püsib maagiline veealune vihmamets paraku vaid päeva või paar, kuid kui see juhtub on see tõeliselt eriline nähtus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles